ANKETA Hajdukovih 11 protiv Dinamovih 11 - tko je bolji?

Foto: HINA

VELIKI derbi između Hajduka i Dinama igra se u subotu od 19:30 u sklopu 28. kola SuperSport HNL-a. Uoči derbija ove momčadi nalaze se vrlo blizu na tablici - Dinamo uz utakmicu manje na trećem mjestu ima samo bod manje od drugoplasiranog Hajduka - pa ne treba isticati koliko je i jednima i drugima ovaj susret važan da dostignu vodeću Rijeku.

Tko je bolji?

Iako i Mislav Karoglan i Sergej Jakirović imaju još nekih dilema oko sastava, oni su velikim dijelom već poznati. Neki od standardnih igrača upitni su zbog ozljeda. Kod Hajduka je to Filip Uremović, za kojeg se čini da neće biti spreman, dok je kod Dinama neizvjestan nastup Martina Baturine, no on je počeo trenirati s ekipom i mogao bi se naći u početnoj postavi.

Kako je puno toga već poznato, odlučili smo usporediti sastave Hajduka i Dinama te vas u anketi pitati za mišljenje o tome tko na raspolaganju ima bolje igrače. Svaki igrač bit će u izravnom obračunu s igračem koji igra na njegovoj poziciji u protivničkoj momčadi. Tako će, primjerice, biti mjesta samo za jednog kad je riječ o Bruni Petkoviću i Marku Livaji. 

GOLMANI

Ivan Lučić donedavno je izgledao kao neprikosnovena jedinica Hajduka, no nešto slabije izvedbe u posljednje vrijeme dovele su u pitanje njegov status. Lovre Kalinić spremno čeka svoju priliku, no očekuje se da će u derbiju ipak startati Lučić. S druge strane, nakon što se u Dinamu ove sezone dosta lutalo s vratarima, Ivan Nevistić trenutno je siguran među vratnicama.

OBRANA 

Zanimljiva je situacija u obrambenoj liniji obje momčadi, gdje i Karoglan i Jakirović razmišljaju o promjenama. Kod Hajduka je ipak najizglednije da će na bekovima krenuti Fahd Moufi i Ismael Diallo, dok bi stoperski tandem trebali činiti Zvonimir Šarlija i Josip Elez. 

Očekuje se da će Jakirović zbog obračuna s Livajom na stopersku poziciju postaviti Stefana Ristovskog, što će na desnom beku otvoriti prostor za Ronaela Pierre-Gabriela. Na lijevoj strani obrane ne bi smjelo biti iznenađenja pa se ondje očekuju Kevin Theophile-Catherine i Mauro Perković.

VEZNI RED 

Kod Hajduka je najvjerojatnije da će u derbi krenuti s trenutno standardnom trojkom u veznom redu. Zadnjeg veznog tako će igrati Niko Sigur, a ispred njega bit će Filip Krovinović i Rokas Pukštas. Postoji i opcija da u početnih 11 upadnu Laszlo Kleinheisler ili Anthony Kalik, ali to se zasad čini manje izgledno.

Kod Dinama se, pak, očekuju promjene. Jedino je siguran Josip Mišić, a uz njega bi trebao zaigrati kapetan Arijan Ademi, koji bi tako dobio prednost nad Petrom Sučićem. Martin Baturina zaigrat će ako bude dovoljno spreman, dok se u protivnom očekuju Marko Bulat ili možda Sučić.

NAPAD 

Dva napadača su sigurna u Karoglanovom sastavu. Jasno, radi se o Marku Livaji u vrhu napada i Josipu Brekalu na jednoj od krilnih pozicija. Iako nije u idealnoj formi, očekuje se da će treći napadač biti Emir Sahiti, koji je već pokazao da može rješavati derbije. Alternativa na toj poziciji je Leon Dajaku.

Sličnu situaciju ima i Jakirović. Bruno Petković sigurno će biti centralni napadač, a Arber Hoxha zaigrat će na lijevom krilu. Za mjesto na desnoj strani bore se Dario Špikić i Takuro Kaneko. Unatoč nešto slabijoj formi, čini se da će Kaneko dobiti prednost jer se na Maksimiru nadaju da Japanac može ponoviti sjajnu izvedbu iz prošlog derbija. 

TRENERI

Za kraj vas pitamo koja od ove dvije momčadi ima boljeg trenera. Karoglan je u aktualnom mandatu vodio Hajduk u 18 utakmica te je na učinku od 12 pobjeda, četiri remija i dva poraza. Jakirović je u svim natjecanjima vodio Dinamo u 38 susreta te ima 24 pobjede, šest remija i osam poraza.

Pročitajte više