ANKETA Igrač koji spašava Jakirovića ili dragulj Hajduka? Izaberite igrača kola

Foto: Luka StanzlPIXSELL/HNK Gorica

UVJERLJIVA pobjeda Gorice protiv Osijeka (3:0), minimalno slavlje Hajduka protiv zadnjeg Rudeša (1:0) i podjele bodova vodeće Rijeke s Lokomotivom (1:1) te Dinama, koji je golom u 94. minuti stigao do boda kod Varaždina (1:1), obilježili su susrete 14. kola SuperSport HNL-a.

Index, podsjetimo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone ćemo zbrojem glasova doznati tko je bio najbolji u njoj. Vodeći na toj ljestvici i dalje je Bruno Petković, unatoč tome što je propustio već pet utakmica u ovoj sezoni.

Kao najboljega za prošlo kolo izabrali ste Osijekovog trostrukog strijelca Vedrana Jugovića ispred Martina Baturine i Takura Kaneka iz Dinama. Japanac je ujedno jedini igrač koji se nalazi među pet najboljih iz utakmica prošlog kola po našem izboru.

Toni Fruk (Rijeka)

Ističe se asistencijama u ovoj ligaškoj sezoni (7), a nakon što je bio strijelac u utakmici prvog kola protiv Rudeša, u susretu s Lokomotivom stigao je do drugog gola. Bio je to gol vrijedan boda za vodeću momčad prvenstva, za koju je zabio iz dva šuta u okvir i tri ukupno. Osim golom, istaknuo se ključnim dodavanjima (3).

Dino Štiglec (Gorica)

Bio je najbolji igrač Gorice i najzaslužniji za njen skok na četvrto mjesto ljestvice. Njegov gol iz druge minute sudačke nadoknade prvog poluvremena usmjerio je utakmicu prema pobjedi Gorice, a sudjelovao je i kod trećeg. Uz očit doprinos prema naprijed, lijevi je bek velikogoričkog tima bio sjajan i u obrani. Uzimao je lopte Osijekovim nogometašima (5), rješavao neugodne situacije u svom kaznenom prostoru (2), blokirao suparnikove pokušaje (2), bio siguran u duelima na tlu (2/3) i predaji lopte (29/34).

Jurica Pršir (Gorica)

Da nije bilo Štigleca, on bi bio taj koji je obilježio susret protiv Osijeka. Zabio je treći gol na utakmici kroz koju je bio aktivan svih 90 minuta. Imao je tri udarca prema golu, jedno ključno dodavanje i četiri puta iz duela sa suparnicima izašao je kao pobjednik.

Niko Sigur (Hajduk)

Nakon nekoliko lošijih predstava odigrao je odličnu utakmicu. Odigrao je na razini kao desni bek i desni stoper, bio je miran na lopti, odlučan u osvajanju prostora te obrambeno stabilan. Imao je 95 dodira lopte, 92 posto preciznosti u njenoj predaji (66/72), tri udarca prema golu Rudeša, 8/12 dobivenih duela, dva ključna dodavanja i nekoliko vrlo dobrih obrambenih reakcija.

Takuro Kaneko (Dinamo)

Eksplodirao je protiv Lokomotive u prošlom kolu, zabio jedan i namjestio drugi Dinamov gol za preokret i pobjedu i vjerojatno tako spasio posao Sergeja Jakirovića. Ujedno je Dinamo ostavio u utrci za naslov, a sad je to i ponovio. Ključan potez napravio je u 94. minuti, kada je sjajno centrirao pred gol Olivera Zelenike i omogućio Mahiru Emreliju da zabije pogodak i spasi Dinamo od poraza. Bio je siguran u obrambenim zadacima, a uz asistenciju vrijednu boda stigao je uputiti tri udarca, jednom uzdrmati okvir gola, imati dva ključna dodavanja i jednu stvorenu izglednu priliku za svoju momčad.

 

Pročitajte više