ANKETA Ima li smisla smijeniti Jakirovića?

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ impresivno je preokrenuo sezonu. U zadnja dva mjeseca vodio je Dinamo do 12 pobjeda i jednog remija te je tako osvojio duplu krunu. Posljednji u nizu trijumfa izborio je sinoćnjom pobjedom kod Rijeke (3:1) u uzvratu finala kupa.

Premda je malo onih koji bi u ožujku, posebno nakon katastrofe kod PAOK-a (5:1) za ispadanje iz Konferencijske lige, tipovali na ovakav rasplet, Dinamo je nakon tog debakla do kraja sezone pobijedio sve utakmice koje je morao. 

Najteži raspored u završnici je prošao savršeno

Raspored mu pri tome nije mogao biti teži. Odmah nakon potopa u Grčkoj, morao je na Poljud i to dva puta u četiri dana. Najteža gostovanja završila su savršeno po Dinamo. Najvećeg rivala pobijedio je i u prvenstvenoj i utakmici polufinala kupa te ga tako izbacio iz borbe za oba trofeja. Zatim je Dinamo to isto napravio Rijeci. Obje utakmice protiv jedinog preostalog rivala za duplu krunu igrao je na Rujevici i obje je dobio. I derbi za prvaka i revanš finala kupa.

U klubu i oko njega te po gradu se sve više priča da je Jakirović bivši

I onda, u trenutku slavlja duple krune te izgledno lakog prolaska do nikada bogatije Lige prvaka ili vrhunske i raskošne utjehe u vidu Europa lige te isticanja zasluga trenera pod kojim je sve to ostvareno, u Dinamu i oko njega te po Zagrebu se sve više priča da klub smjenjuje Sergeja Jakirovića. Zna se i tko bi ga trebao zamijeniti, Igor Bišćan. Onaj koji mu je prethodio i koji je smijenjen prošlog ljeta da bi Jakirović došao.

Izjave Jakirovića i Zajeca u slavlju duple krune pokazuju da im je odnos loš

Da odnos između kluba i trenera nije dobar, jasno je po izjavama koje je su nakon osvajanja kupa u Rijeci dali Jakirović, ali i predsjednik kluba Velimir Zajec. Čim trener i predsjednik uopće pristaju odgovarati na pitanja o trenerovoj budućnosti u klubu i to dok se slavi dupla kruna izborena pod tim trenerom, jasno je da su pitanja utemeljena.

Grafika: Sofascore

Jakirović je preuzeo Dinamo krajem kolovoza prošle godine nakon što je šokirao Rijeku odlaskom s trenerske pozicije tamo. Start u Dinamu mu je bio savršen. Pobijedio je Spartu Prag u play-offu Europa lige i upravo Rijeku u derbiju SuperSport HNL-a. No onda mu je slijedio prvi u nizu europskih debakla. Poraz 4:1 kod Sparte za ispadanje u Konferencijsku ligu. Tamo je izgubio obje utakmice od Viktorije Plzen i jednu od kosovskog Ballkanija. Doživio je i poraze u prvenstvu, kod Hajduka i Gorice. Varaždinu je uzeo samo bod.

Hajduk mu je bježao 12 bodova. Na kraju Dinamo ima 16 bodova više

U prosincu je u jednom trenutku imao 12 bodova manje od vodećeg Hajduka. Dinamo se pod Jakirovićem dosta utakmica spašavao na samom kraju predugih sudačkih nadoknada, ali i eliminirao iz Europe jaki Betis. No, onda bi Jakirović to sve pokvario lutanjima i spomenutim debaklom u Solunu. Ipak, činjenica je kako je Dinamov trener u napetoj završnici sezone donio prave odluke, što su pokazali i rezultati te osvojeni trofeji. Ali, prijeti mu smjena. 

Pročitajte više