ANKETA Izaberite najboljeg igrača osmog kola HNL-a

Foto: Index Sport/PIXSELL

SUPERSPORT HNL je u osmom kolu obilježio poraz Hajduka u Gorici. Trenutno prvoplasirana momčad lige izgubila je 2:1. Dinamo, koji nastoji stići do prvog mjesta, pobijedio je uvjerljivo 3:0 Slaven Belupo, a Rijeka je bila bolja od Osijeka s 2:1. Marko Pjaca bio je odličan kod Rijeke, zabio je dva gola, kod Dinama je briljirao Petković, a kod Gorice Krizmanić. Ocijenite najbolje igrače kola u anketi.

Index će, podsjetimo, nakon svakog kola predstaviti petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustiti izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova saznat ćemo tko je i bio najbolji u njoj.

Marko Pjaca (Rijeka)

Prvi put je nastupio od prve minute za Rijeku i odmah riješio utakmicu. Zabio je dva gola i bio najbolji igrač u pobjedi protiv Osijeka 2:1. SofaScore njegov je nastup nagradio ocjenom 8.9, najvišom od svih igrača u SuperSport HNL-u u prošlom kolu.

Indrit Tuci (Lokomotiva)

Napadač Lokomotive Indrit Tuci bio je najbolji igrač u pobjedi Lokomotive protiv Rudeša 1:0. Tuci je zabio jedini pogodak, prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca. No nije samo to, osvojio je sedam od 11 duela na tlu te dva od dva u zraku. SofaScore mu je dao ocjenu 8.3.

Bruno Petković (Dinamo)

Bruno Petković u protekla je dva kola bio izabran za najboljeg igrača od čitatelja Indexa, a i u ovom kolu bio je odličan. Protiv Slaven Belupa, u pobjedi 3:0, odigrao je 76 minuta te zabio jedan gol, a drugi namjestio. Imao je i tri ključna dodavanja te tako nastavio briljirati kao playmaker. SofaScore mu je dala ocjenu 8.2. 

Igor Postonjski (Varaždin)

Varaždinsko "hrabro srce" odigralo je još jednu odličnu utakmicu. U pobjedi 1:0 protiv Istre Postonjski je zabio jedini pogodak na utakmici. Osim toga, bio je vrlo precizan u razigravanju suigrača, bilo kratkim ili dugim dodavanjima. Sve to donijelo mu je ocjenu 8 SofaScorea te kandidaturu za igrača kola.

Krešimir Krizmanić (Gorica)

Mladi stoper Gorice iskazao se u utakmici protiv Hajduka, koju je Gorica iznenađujuće pobijedila. Krizmanić je spasio loptu s crte u jednom napadu Hajduka, a bio je i asistent za prvi gol Gorice za 1:1. U obrani je odradio solidan posao i bio siguran na lopti pa je dobio ocjenu 7.6 SofaScorea.

 

Pročitajte više