ANKETA Je li Čačić s pravom potjerao Lovrena?

Foto: Hina/Fotomontaža; Index

ANTE ČAČIĆ izbacio je Dejana Lovrena iz reprezentacije. Dio navijačkog puka podržava ovu odluku bivšeg trenera Lokomotive, dok dio javnosti smatra kako si niti jedan trener ne smije dopustiti gubitak takvog igrača.

> Jeličić: Premda je Lovren najbolji hrvatski stoper, Čačić nema izbora, mora ga odstraniti

> Sve Čačićeve pobune

> Ćiro Blažević: I ja bih otpisao Lovrena

> Navijači uz Olića: Čačić nije dostojan Hrvatske, zašto Srna nikad ne digne glas?

Nekakva kronologija najnovijeg sukoba u reprezentaciji glasi ovako; nakon što je Hrvatska odigrala prijateljsku utakmicu u Budimpešti, gdje je remizirala 1:1, Ante Čačić požalio se novinarima kako mu je Dejan Lovren odbio poslušnost. Naime, branič Liverpoola proveo je 15 minuta na zagrijavanju, a zatim se samoinicijativno vratio na klupu.

Lovren je kasnije objasnio kako mu je Čačić obećao da će dobiti 45 minuta, ali umjesto njega u igru je ušao Darijo Srna koji je prije utakmice rekao Čačiću kako nije spreman (stradao je u duelu s izraelskim igračem tri dana prije u Gradskom vrtu).

Dalje, Lovrenu je zasmetalo što nije dobio ni minute protiv Mađara kako bi se što bolje uigrao s Vedranom Ćorlukom za ono što Hrvatsku čeka na Euru. Čačić je umjesto njega uigravao Gordona Schildenfelda, koji je u reprezentaciju upao nakon pet odigranih utakmica u HNL-u (više od pola godine bio je ozlijeđen).

Index Sport vas poziva da se uključite u raspravu; kako gledate na sukob na relaciji Čačić - Lovren? Je li ovo sve skupa jedna velika sramota za hrvatsku reprezentaciju? Može li Hrvatska bez Lovrena na Euru? Je li Čačić pogriješio? Odgovore nam pošaljite na desk@index.hr ili nam se javite u inbox na našoj službenoj Facebook stranici.

Neki od komentara čitatelja:

"Gosp. Ante Čačić ukoliko drži do sebe, do čovječnosti, časti i poštenja neopozivo i hitno treba podnijeti ostavku na ovu časnu dužnost! Ima li čovjek dovoljno hrabrosti i odgovornosti?"
 
"Naravno da nije u redu da se igrač stavlja ispred repke. Ali sam siguran da se ovo ne bi dogodilo da imamo kompetentnog, a ne podobnog izbornika. Igrači nemaju respekt prema brki i mislim da ga ne zaslužuje. Ostali igrači su šutjeli i nemaju muda ništa reći. Lovren je makar na ovaj način pokazao što misli o ovoj lakrdiji. Tako treba Dejane!"
 
"Ni Čačić nije s pravom izbornik reprezentacije..."
 
"To je Dejanova sramota, tako se ne ponaša prema izborniku ma tko god on bio..."
 
"Sukob Ante Čačića i Dejana Lovrena veliki je udarac za hrvatsku reprezentaciju. Ne radi se ovdje toliko o ishodu toga sukoba. Naime, da je možda Čačić i popustio Lovrenu i stavio ga u prvih 11 , što bi onda bilo? Vjerojatno bi još nekolicina igrača počela temeljiti neke svoje zahtjeve, što bi značilo da Čačić nema autoritet kao izbornik. Ovako znamo sljedeće: Čačić i dalje održava autoritet (svjestan je da je izbacio najboljeg stopera kojeg Hrvatska ima) , ali svejedno ugled reprezentacije je narušen. Najviše me brine da hrvatska reprezentacija ne postane kao srpska (slični sukobi na relaciji igrač-izbornik ) te bijedni rezultati, a zaista hrpa kvalitetnih nogometaša"

Pročitajte više