ANKETA Junaci Rijeke u pobjedi protiv Hajduka ili netko drugi? Izaberite igrača kola

Foto: Marko Lukunic, Goran Kovacic, Davor Javorovic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke pobijedili su Hajduk 1:0 u 172. izdanju Jadranskog derbija i s tri osvojena boda preskočili splitski klub na vrhu ljestvice SuperSport HNL-a. Dvojica junaka te pobjede ulaze u Indexov izbor za igrača 11. kola domaćeg prvenstva, uz po još jednog iz redova Dinama, Osijeka i Slaven Belupa.

Index, podsjetimo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

Marko Bulat (Dinamo)

Gledaju li se samo ocjene kojima Sofascore valorizira učinke pojedinaca u svakoj utakmici, najbolji u prošlom kolu bio je Marko Bulat s ocjenom 8.4. Uvršten je i u ovoj izbor nakon što je postigao jedan i sudjelovao kod preostala dva gola u Dinamovoj pobjedi 3:0 protiv Istre loptama iz kornera koje su pronalazile asistente za gol. Duge lopte je dijelio bez greške (3/3), bio je u čak 15 duela na tlu i devet puta iznio loptu iz njih, a odlično je odradio i posao u fazi obrane.

Ramon Mierez (Osijek)

Dolazak Rudeša trebao je Osijeku da izađe iz krize nakon pet susreta bez pobjeda, a najzaslužniji za konačnih 3:0 bio je argentinski napadač, aktivan kroz svih 90 minuta. Zabio je otvarajući gol na utakmici, imao dva udarca u okvir, tri izvan njega i jedan koji je završio u bloku. Bio bi i učinkovitiji da na vratima Rudeša tako raspoložen nije bio Matej Marković sa sedam obrana. Konstantno je bio u duelima (6/10 na tlu, 6/11 u zraku).

Tomislav Štrkalj (Slaven)

Jedini dvostruki strijelac u ovoj ponudi za igrača kola. Njegova je momčad u ludoj utakmici prvo ispustila dva gola prednosti, a onda je baš njegov drugi pogodak u trenucima igre s igračem manje donio Slaven Belupu tri boda u pobjedi 3:2 protiv Varaždina. Ukupno je imao šest udaraca prema golu Varaždina, od kojih četiri u okvir.

Niko Janković (Rijeka)

Pod gredu je pospremio loptu s bijele točke za pobjedu protiv Hajduka, imao je dva ključna dodavanja i bio prvo ime Rijeke u pobjedi koja je donosila prvo mjesto ljestvice. Iz više je duela izašao kao pobjednik (6/7) nego što je izgubio lopti (5).

Bruno Goda (Rijeka)

Jednako kvalitetna igra kao i Jankovićeva. Siguran u obrambenim zadacima s dva čišćenja i tri oduzete lopte i gotovo neprelazan na tlu (8/9). Zatvorio je lijevu stranu, bio siguran u driblinzima (2/2), a pišu mu se i dvije dodane ključne lopte.

Pročitajte više