liga prvaka

ANKETA Messi i Ronaldo igraju međusobno prvi put nakon 2018. Tko vam je draži?

Foto: EPA-EFE

BARCELONA i Juventus večeras na Nou Campu igraju susret 6. kola skupine G Lige prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Odmah nakon što je ždrijeb, uz Ferencvaroš i kijevski Dinamo, u skupinu svrstao Barcelonu i Juventus pričalo se o samo dvije stvari. Prva tema je bila kako su i Juve i Barca imali sreće jer će prelagano proći skupinu, što se i dogodilo, a druga je bio ponovni susret Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Ronaldo propustio prvu utakmicu zbog koronavirusa

Prva utakmica u listopadu u Torinu trebala je biti njihov prvi sudar nakon 2018. godine kad je Ronaldo otišao iz Reala, ali je Portugalca iz te utakmice "izbacio" koronavirus. No, večeras bi obojica trebala biti u sastavu jer se ipak igra za prvo mjesto u skupini do kojeg Juve može samo pobjedom većom od 2:0.

Da nema krize s koronavirusom, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi 100.000 ljudi na Nou Campu dočekalo omraženog Ronalda, a ovako ćemo samo pratiti njihov dvoboj na travnjaku.

Grafika za Index: Sofa Score 

O Messiju i Ronaldu sve je već ispričano i to nekoliko puta. Zajedno su odigrali 1911 utakmica za klubove i reprezentacije i zabili 1462 gola. Zajedno su osvojili 11 Zlatnih lopti i devet Liga prvaka, a sve rekorde koje su porušili teško je uopće pobrojati.

Međusobno su Ronaldo i Messi igrali 35 puta, a Argentinac je upisao čak šest pobjeda više iako su veliku većinu susreta odigrali u španjolskom kupu, superkupu ili prvenstvu. Ovo će im biti prvi međusobni susret u Ligi prvaka od finala 2009. godine kad je Barcelona pobijedila Manchester United 2:0, ali tad njihovo rivalstvo još nije bilo razvikano kao prijašnjih godina.

Promijenili način na koji se prati nogomet

Messi i Ronaldo puno su toga promijenili u svjetskom nogometu te su pomaknuli granice do nevjerojatnih razina, a promijenili su i način na koji se nogomet prati. Većina njihovih obožavatelja ne navija za njihove klubove nego upravo za Messija ili Ronalda što je u svijetu stvorilo ogromne skupine navijača pojedinih nogometaša što prije nije bio slučaj.

Grafika za Index: Sofa Score 

Klinci se po kvartovima ne dijele na fanove Barcelone ili Reala i Juventusa nego na fanove Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Rasprava o tome tko je bolji trajat će vječno pa vas samo možemo pitati koji od ova dva genijalca vam je draži?

 

Pročitajte više