ANKETA Nikoličius je dovodio zvijezde, ali i promašaje. Ocijenite njegov rad

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

MINDAUGAS NIKOLIČIUS na kraju ove sezone odlazi iz Hajduka. Treća je to šokantna vijest za navijače Hajduka ovog tjedna nakon što je smijenjen Lukša Jakobušić, a nakon njega i Mislav Karoglan. Hajduk će tako ostati i bez trećega ključnog čovjeka, iako će Nikoličius odraditi ugovor koji mu istječe na kraju sezone.

Doveo desetke igrača

Litvanac je u Hajduk došao u siječnju 2021. godine i s vremenom je stekao veliku popularnost među Hajdukovim navijačima, koji su ga hvalili na društvenim mrežama. U prvih godinu dana Nikoličiusova mandata u Hajduk su došli Lovre Kalinić, Josip Elez, Gergo Lovrencsics, Francisco Ferro, Emir Sahiti, Dario Melnjak, Marco Fossati, Josip Vuković, Jan Mlakar, Filip Krovinović, Alexander Kacaniklic i Marko Livaja. 

Nije Nikoličius bio jedini koji je radio na tim transferima. Na dovođenju glavnih zvijezda radio je i predsjednik Lukša Jakobušić, a dolazak igrača nastavio se i kasnije. Došli su Dino Mikanović, Anthony Kalik, Lukas Grgić, veliku euforiju izazvao je povratak Nikole Kalinića, a nakon njega su stigli i Yassine Benrahou i Agustin Anello.

Drastično se povećao budžet za plaće igrača

Ove sezone Hajduk je krenuo po naslov prvaka i doveo Fahda Moufija, Ismaela Dialla, Filipa Uremovića, Zvonimira Šarliju, Mihaela Žapera, Vadisa Odjidja-Ofoea, Leona Dajakua, Aleksandra Trajkovskog i Laszla Kleinheislera. Dinamu je spektakularno preoteo Josipa Brekala, a senzacionalan je bio dolazak Ivana Perišića, koji je nedavno i debitirao za prvu momčad Hajduka.

Većina glavnih zvijezda u Hajduku je dobila ogromne ugovore, a neki igrači pokazali su se velikim promašajima. U Nikoličiusovoj eri drastično je porastao budžet za plaće, ali je ostvaren i najveći transfer u povijesti kluba, onaj Luke Vuškovića u Tottenham za 11 milijuna eura.

Prodan je i Stipe Biuk u Los Angeles FC za 6.5 milijuna eura, a Hajduk se nada da će ovog ljeta dobiti dobar novac za Rokasa Pukštas, koji je promoviran u nositelja Hajdukove igre, kao i za Niku Kristijana Sigura.

Pročitajte više