ANKETA Ocijenite njemačkog suca derbija Hajduk - Dinamo

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

DINAMO je u derbiju 28. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk 1:0 golom Brune Petkovića u 38. minuti i potpuno se vratio u utrku za naslov prvaka. Veliku ulogu u susretu odigrao je njemački sudac Daniel Siebert, o kojemu se puno pričalo uoči utakmice.

Siebert je od prve minute zauzeo strogi kriterij i već u 2. minuti dao je žuti karton Ronaelu Pierre-Gabrielu zbog prekršaja na Siguru u obećavajućem napadu. No, Nijemac je taj kriterij zadržao do kraja susreta i podijelio je ukupno sedam žutih kartona.

Siebert je vrlo autoritativno sudio derbi i ni u kojem trenutku nije podlegao atmosferi i težini utakmice, što je i razumljivo s obzirom na bogatu internacionalnu karijeru. Nije dopuštao nikakve rasprave s igračima, ali i oni su mu pristupali s ogromnim respektom.

HNS se odlučio za stranog suca nakon ogromnih pritisaka na hrvatske suce, ali i skandala s curenjem snimki iz VAR sobe. Podsjetimo, strani sudac, ovaj put Talijan Fabio Maresca, sudit će i derbi Hajduka i Dinama u SuperSport Kupu u srijedu na Poljudu.

Pročitajte više