ANKETA Ocijenite potencijalne trenere Hajduka

Foto: EPA, Goran Kovacic/PIXSELL

JURE IVANKOVIĆ u ulozi je vršitelja dužnosti trenera Hajduka. Tko će voditi splitsku momčad u sljedećoj sezoni i dalje je nepoznato, no kladionice su postavile koeficijente na neka trenerska imena koja se često spominju kroz medije kao moguća Hajdukova rješenja.

Ivanković je rođen u Mostaru, ima 38 godina i do preuzimanja uloge vršitelja dužnosti trenera Hajduka bio je pomoćnik Mislava Karoglana. Prethodno je radio u Širokom Brijegu, a iz njega otišao kad je tamo stigao Marijan Budimir. Ima UEFA-inu Pro licencu.

Tomić kao najveći favorit

Trenutačni favorit za tu poziciju Hajdukovog trenera prema tečaju jedne kladionice je Goran Tomić, danas na klupi Al Bataeha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bivši je trener Šibenika, Istre, Lokomotive i Rijeke, s iskustvom vođenja i više kineskih momčadi. Koeficijent na to da će preuzeti Hajduk iznosi 5.00.

Koeficijent 6.00 postavljen je na Nenada Bjelicu. On je nedavno ostao bez posla nakon otkaza u Union Berlinu. Ranije je, među ostalima, vodio Trabzonspor i Osijek, a s Dinamom bio dvaput prvak SuperSport HNL-a.

Na Matjaža Keka, aktualnog izbornika slovenske reprezentacije, postavljen je koeficijent 8.00. Slovenski stručnjak u Hrvatskoj je vodio samo Rijeku i s njom je osvojio pet titula. Bio je i prvak Hrvatske u sezoni 2016./17. 

Među kandidatima s ponude su još Ivan Jurić, Gonzalo Garcia, Paolo Tramezzani, Slaven Bilić, Vahid Halilhodžić, Željko Sopić...

Pročitajte više