ANKETA Riješite Dalićevu dvojbu za Argentinu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u utorak u 20 sati protiv Argentine igra polufinale Svjetskog prvenstva. Momčad Zlatka Dalića je u četvrtfinalu senzacionalno izbacila Brazil 4:2 na penale (1:1) dok je Argentina na isti način pobijedila Nizozemsku. Nakon 120 minuta bilo je 2:2, ali su Argentinci bili sigurniji na penale.

Nema problema s izostancima

Dalić za Argentinu neće previše toga mijenjati. Hrvatski izbornik izmjene u početnom sastavu radio je samo kad je morao, kao što je bio slučaj s bolesnim Bornom Sosom, ali on se vratio u sastav za utakmicu s Brazilom i igrat će i protiv Argentine. Nedjeljni trening propustio je Joško Gvardiol, ali ne zbog ozljede nego da se što bolje odmori za polufinale.

Jedini dio momčadi koji nije siguran čitav turnir je napad, odnosno desno krilo. Dalić je protiv Brazila krenuo s Kramarićem u vrhu napada, što se nije pokazalo najboljim, a na desnom krilu bio je Mario Pašalić.

Tko će igrati u napadu?

Hrvatska je bolje izgledala ulaskom Brune Petkovića koji je na kraju i zabio gol za 1:1 i Dalić će vjerojatno ponovno napraviti promjenu u napadu, odnosno na krilu. Andrej Kramarić previše koristan je igrač da ne bude u početnoj momčadi, ali Dalić i dalje ne zna što da s njim radi.

"Ja nisam špica nego polušpica", nekoliko puta kroz karijeru govorio je Kramarić, no polušpicu u reprezentaciji ne može igrati jer Dalić igra s drukčijim sustavom. Kad ga nije stavljao u špicu, Kramarić je najčešće igrao desno krilo, na kojemu Hrvatska ima najveći problem.

Ako Kramarić protiv Argentine krene u vrhu napada, postavlja se pitanje tko će igrati desno krilo. Protiv Brazila je to bio Mario Pašalić, ali najviše zato da pomaže Juranoviću u zatvaranju Viniciusa, što je odradio savršeno.

Krilu manje obrambenih zadataka

Argentina nije toliko opasna po krilima, a igrat će i bez glavnih bekova Acune i Moline pa hrvatsko desno krilo neće imati toliko puno obrambenih zadataka. Dapače, moglo bi imati puno više prostora u napadu i to je možda opcija za nekog bržeg igrača na krilu, ako se Dalić odluči za tu varijantu.

Lovro Majer se znao dobro uvlačiti s krila u sredinu i tako iza sebe ostavljati puno prostora desnom beku za kvalitetan centaršut. Ako će Petković igrati špicu, to bi moglo biti korisno. Opcija je čak možda i Mislav Oršić, iako na desnom krilu nikad ne igra ili, najvjerojatnije, Nikola Vlašić.

Pročitajte više