ANKETA Što mislite o Livajinom napuštanju reprezentacije?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MARKO LIVAJA je napustio pripreme Hrvatske pred Final Four Lige nacija sljedećeg tjedna nakon incidenta na treningu reprezentacije na riječkoj Rujevici. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati.

Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala SuperSport Hrvatskog kupa, ali i stvari na koje on nije mogao utjecati, poput demoliranja istočne tribine Rujevice, na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka u utakmici za Kup protiv Šibenika. Društvenim mrežama dijeli se video snimljen prije no što je napadač Hajduka i hrvatske reprezentacije ljutito krenuo prema tribinama.

Suparnički navijači često vrijeđaju i provociraju Livaju

Na njemu se vidi kako igrači odrađuju vježbe, a čuje se "hej, Livaja. Nitko te ne voli", potom urlik "Livaja, tovare", a onda i "smeće" te "jebem ti majku, pogledaj istok". Livaja je ovaj put na Rujevici reagirao na verbalne napade, ali ovo nije prvi put da se našao usred skandala. Naime, često ih sam izaziva. Tako je prošle sezone HNL-a upravo na Rujevici gol za Hajduk slavio provocirajući Armadu.

Livaja pjevao: Mrzim Dinamo, srpsko ime to... Pi*ke šibenske, dobit ćete batine

Prije godinu i pol je Hajdukov trijumf u derbiju slavio pjevajući "mrzim Dinamo, srpsko ime to". Friške su uspomene na nedavnu Hajdukovu proslavu osvajanja Kupa protiv Šibenika. Tada je na Rujevici na megafon poveo pjesmu "freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, dobit ćete batine".

Zbog toga nakon posljednjeg Livajinog ispada nisu bili rijetki koji su zahtijevali da ga Dalić ne pozove za završnicu Lige nacija. Naravno, kao i svakog kontroverznog i karizmatičnog tipa, Livaju brojni fanovi slave što god napravio.

Pa tako i primitivni ispad poput onog na Rujevici u finalu Kupa ili ogorčeni potez kao što je napuštanje reprezentacije prije važnih utakmica zbog verbalnih napada na njega, također u Rijeci. 

Pročitajte više