HNL

ANKETA Tko će biti najbolji strijelac HNL-a?

Foto: Pixsell

OSIM borbe za drugo mjesto i izlazak u kvalifikacije za Ligu prvaka, večeras će se voditi još jedna bitka na travnjacima HNL-a.

Utrka za najboljeg strijelca još je sasvim otvorena, a trojica vodećih večeras su u akciji. Za tu prestižnu titulu konkuriraju Mirko Marić iz Osijeka, Mijo Caktaš iz Hajduka te Antonio-Mirko Čolak iz Rijeke.

Marić može do dvostrukog slavlja

Osim što pobjedom protiv Lokomotive može ostvariti najveći ligaški uspjeh u klupskoj povijesti, Osijek bi mogao imati dvostruki razlog za slavlje jer je njegov napadač Marić uoči posljednjih utakmica na vrhu s 19 golova. Zabije li Lokomotivi, drastično rastu šanse da osvoji tu individualnu nagradu i da uvede svoju momčad u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Caktaš poput Olića prije 17 godina?

Caktaš ima samo jedan gol manje, ove je sezone zabio 18 puta, a kako je prošle bio najbolji strijelac lige, mogao bi postati prvi igrač nakon Ivice Olića (2002. i 2003.) koji je najboljim topnikom HNL-a postao dvije godine zaredom.

Baš poput Rijeke, Čolak vreba iz prikrajka

Nešto manje šanse ima Rijekin napadač Čolak koji je dosad postigao 16 golova i treba hat-trick da bi se samo izjednačio s Marićem, uz uvjet da Osijekov napadač ostane bez gola.

Osijek dočekuje Lokomotivu u 21:05, Rijeka u istom terminu dočekuje Istru i nada se remiju u Gradskom vrtu, a Hajduk od 18:55 gostuje u Zaprešiću kod Intera.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više