svjetsko prvenstvo

ANKETA Tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo?

Foto: EPA-EFE

NAKON što je jučer u Dohi održan ždrijeb skupina počelo je odbrojavanje do početka Svjetskog prvenstva. Hrvatska će igrati u skupini F s Belgijom, Marokom i Kanadom, a njezina skupina križa se s onom u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan te pobjednik interkontinentalnih kvalifikacija.

Kladionice su odmah nakon ždrijeba izbacile koeficijente pa je prvi favorit SP-a i dalje Brazil, a iza njega su Francuska i Engleska. Hrvatska je prema kladionicama 11. favorit SP-a, prvi iza kruga reprezentacija za koje se smatra da imaju realnu šansu osvojiti naslov.

Hrvatska 11. favorit

Na Dalićevu momčad koeficijent je 51, a ispred Hrvatske je Danska, na koju je koeficijent upola manji. Kladionice Hrvatskoj daju triput veće šanse nego Srbiji, koja se nalazi u skupini G s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom. Svjetsko prvenstvo igrat će se usred klupske sezone pa je teško uopće i pretpostaviti tko će biti u najboljoj formi.

Najjače europske lige u pauzu će ući samo osam dana prije prve utakmice na SP-u tako da izbornici neće imati prilike pretjerano uigravati momčadi niti će biti prijateljskih utakmica uoči samog turnira.

Pročitajte više