ANKETA Tko će proći dalje - Hrvatska ili Japan?

Foto: EPA-EFE

JAPAN je u senzacionalnom raspletu skupine E pobijedio Španjolsku 2:1 i osvojio prvo mjesto. Ekipa Hajime Moriyasua gubila je od Španjolske golom Alvara Morate, ali su u tri minute drugog dijela preokrenuli rezultat golovima Ritsu Doana i Ao Tanake. Japan će u ponedjeljak, 5. prosinca, u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Hrvatske.

Hrvatska i Japan do sada su odigrali tri utakmice, od čega dvije na Svjetskim prvenstvima. Prvi međusobni susret bila je prijateljska utakmica u kojoj su Japanci slavili s 4:3. Iduće godine Davor Šuker je u utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva Hrvatskoj donio minimalnu pobjedu, a posljednji put ove dvije reprezentacije sastale su se u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Bilo je to 2006. godine i utakmica je završila bez pogodaka, te Hrvatska kasnije nije uspjela proći skupinu. Na toj utakmici japanski golman Yoshikatsu Kawaguchi obranio je penal Dariju Srni. Sudar u osmini finala u ponedjeljak bit će prva utakmica Japana i Hrvatske nakon 16 godina. 

Pročitajte više