ANKETA Tko je bio najbolji igrač kola?

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Igor Soban/PIXSELL

SA STARTOM nove sezone SuperSport HNL-a uzbuđenja su se vratila na nogometne terene u Hrvatskoj. Već u prvom kolu odigran je najveći derbi hrvatskog nogometa u kojem je Hajduk istaknuo kandidaturu za titulu pobjedom protiv Dinama. Rijeka je velike ambicije potvrdila uvjerljivom pobjedom, a Osijek zabio čak šest golova na otvorenju novog stadiona. Bilo je i blistavih pojedinačnih predstava.

Index će nakon svakog kola predstaviti petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustiti izbor najboljeg. Birat ćete glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova saznat ćemo tko je i bio najbolji u njoj.

Najbolji igrači SuperSport HNL-a, 1. kolo:

Niko Janković (Rijeka)

Odigrao je fantastičnu, skoro savršenu utakmicu za Rijeku u pobjedi 4:0 protiv Rudeša. Za 84 odigrane minute zabio je dva gola i asistirao, ali i briljirao u kreiranju riječke igre. Stvorio je tri velike šanse za suigrače te dao četiri ključna dodavanja. Osvojio je i četiri od šest duela u kojima je sudjelovao i od Sofascorea zaradio rijetko viđenu ocjenu 9.7.

Toni Fruk (Rijeka)

Oduševio je u debiju za Rijeku i da na terenu nije bilo Jankovića, vjerojatno bi on bio taj koji bi bio proglašen igračem utakmice. U igru je ušao tek u 57. minuti, ali i to mu je bilo dovoljno za gol i asistenciju, s time da treba naglasiti i da je imao tri ključna dodavanja te osam od devet točno predanih lopti.

Kristijan Lovrić (Osijek)

Osijek je u prvom kolu SuperSport HNL-a pred nešto više od devet tisuća gledatelja pobijedio Slaven Belupo 6:1. Povijesnu prvu utakmicu na prekrasnoj Opus Areni obilježilo je fantastično prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli čak četiri gola, ali i izvrsnu partiju Kristijana Lovrića. Uz gol i asistenciju istaknuo se i preciznim dugim loptama (6/7).

Ivan Lučić (Hajduk)

Hajduk je preokretom na stadionu u Maksimiru pobijedio Dinamo golovima Marka Livaje i Rokasa Pukštasa, no upravo je Lučić bio taj koji je prelomio utakmicu. Zaustavio je pokušaj Brune Petkovića s bijele točke kod 1:0 za Dinamo i usmjerio utakmicu prema pobjedi Hajduka. Ukupno je imao dvije obrane, a svojim je reakcijama ulijevao sigurnost suigračima u posljednjoj liniji.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Josip Mišić (Dinamo)

Dinamov veznjak bio je daleko najbolji igrač na terenu u derbiju i praktički je sam nadigrao čitavu srednju liniju Hajduka koja nije imala rješenje za njega. Sjajnim klizećim startom je u 35. minuti uzeo loptu Livaji i započeo akciju iz koje će Petković zabiti za 1:0. Dobio je četiri od osam duela i to u ključnim trenucima, a promašio je samo devet od 105 dodavanja. Ubrzavao je igru Dinama točnim i brzim dodavanjima te pametnim dugim loptama.

Pročitajte više