ANKETA Tko je najbolji trener u SHNL-u?

Foto: Marko Lukunic/Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI nogometni sindikat objavio je nominacije za najboljeg trenera u ovoj sezoni SuperSport HNL-a. Trojica su kandidata - Sergej Jakirović (Dinamo), Željko Sopić (Rijeka) i Silvijo Čabraja (Lokomotiva). U SuperSport HNL-u je ove sezone bilo puno promjena trenera, a ova trojica su držala konstantu i ostvarila (iznad)očekivane rezultate.

Sergej Jakirović

Dinamov trener prošao je velike turbulencije u ovoj sezoni. Krenuo je na klupi Rijeke, no onda je otišao u Dinamo na način koji se nikako nije svidio upravi Rijeke i navijačima. U Dinamu ga nije išlo u prvom dijelu sezone. Nizao je rezultate ispod očekivanja i bio na rubu otkaza, no stabilnost su njemu i momčadi donijeli dobri nastupi u Konferencijskoj ligi.

Jakirović i Dinamo bili su najbolji kad je bilo najpotrebnije. Eliminirali su Rijeku i Hajduk iz borbe za titulu i SuperSport Hrvatski kup. Treneru se mora priznati i da je donio zaokret promjenom formacije u ofenzivnijih 3-5-2.

Željko Sopić

Nakon odličnog posla u Gorici, Željko Sopić pokazao je u Rijeci da može voditi momčad iz samog vrha hrvatskog nogometa. Na klupi je naslijedio Sergeja Jakirovića u teškim trenucima za klub, no odličnim je vođenjem momčadi pokupio simpatije navijača.

Pomogao je Marku Pjaci da oživi karijeru i vrati se u reprezentaciju, dao je kreativnu slobodu Toniju Fruku i dozvolu za bombardiranje Marcu Pašaliću. Na kraju sezone izgubio je ključne utakmice i upao u lošu seriju, dijelom jer je u prvenstvu štedio momčad za finale SuperSport Kupa. 

Silvijo Čabraja

Već treću godinu vodi Lokomotivu i ne izgleda kao da misli otići. Momčad s Kajzerice do zadnjeg je kola u igri za četvrto mjesto koje vodi u Europu, a konkurent im je Osijek, momčad s puno većim budžetom i ulaganjima.

Čabraja i Lokomotiva bili su teški protivnici za prve četiri momčadi u prvenstvu, kojima su otkidale bodove dobrom obranom i brzim kontrama. Lokomotiva je igrala iznad očekivanja, uz promociju nekolicine mladih igrača poput Marina Šotičeka (19) i Fabijana Krivaka (19).

Pročitajte više