ANKETA Tko treba igrati protiv Brazila?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u petak od 16 sati protiv Brazila igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Momčad Zlatka Dalića je u osmini finala pobijedila Japan na penale nakon što je poslije 120 minuta bilo 1:1, dok je sjajni Brazil deklasirao Južnu Koreju 4:1.

Junak pobjede Hrvatske bio je nevjerojatni Dominik Livaković koji je Japancima obranio tri penala i tako odveo svoju momčad u četvrtfinale. Njegovo mjesto na golu odavno je zacementirano, a odličnom utakmicom protiv Japana ga je samo potvrdio. No Dalić bi ponovo mogao nešto promijeniti u zadnjoj liniji.

Sosa zdrav za Brazil?

Hrvatska je protiv Japana krenula sa zadnjom četvorkom Barišić - Gvardiol - Lovren - Juranović. Dalić je na lijevog beka morao staviti Barišića jer je Sosa dobio virozu i preskočio je utakmicu. Moguće je da ozdravi do petka pa bi Dalić na njega ponovo mogao računati.

Najveće polemike vode se oko toga treba li mijenjati stoperski par. Gvardiol je siguran, a Dalić se na ovom turniru odlučio za Lovrena kao njegovog partnera. To se do sad pokazalo dobrim, ali protiv strašno brzih brazilskih napadača trebao bi neki brži stoper pa bi možda Šutalo mogao dobiti priliku.

Vezna linija se dosta mučila s Japanom, no teško je vjerovati da bi Dalić za Brazil promijenio nekoga iz standardne trojke. Brozović je u 120 minuta pretrčao skoro 17 kilometara, Kovačić je bio solidan, a bez snage je ostao Luka Modrić, koji je morao izaći u 99. minuti. No za očekivati je da će sva trojica ponovno igrati protiv prvog favorita turnira.

Tko treba biti u napadu?

Tko će igrati u napadu, teško je pogoditi. U špici je protiv Maroka krenuo Kramarić, protiv Kanade i Belgije Livaja, a protiv Japana Bruno Petković. Ovisno o tome za kakvu će se Dalić igru opredijeliti će birati i napadača, ali najrealnija varijanta je da ovaj put prednost dobije Andrej Kramarić. 

On bi svakako trebao biti u sastavu ili u špici ili na desnom krilu pa glasajte ovisno o tome na kojoj poziciji ga vidite kao bolje rješenje. Na lijevom krilu opcije su Perišić i Oršić, a na desnom Kramarić, Vlašić i Pašalić.

Pročitajte više