ANKETA Treba li Hrvatska protiv Islanda igrati sa zamjenama?

Foto: Hina

ZLATKO DALIĆ odmah nakon pobjede protiv Argentine (3:0) i prolaska u osminu finala Svjetskog prvenstva najavio je da će priliku u posljednjem kolu protiv Islanda dati rezervama. 

Dok je to govorio, izgledalo je kao da je hrvatski izbornik uvjeren da je njegova momčad osigurala prvo mjesto, pa možda promijeni mišljenje kad shvati da Hrvatska još uvijek nije osvojila skupinu.

Naime, Hrvatska će u skupini D Svjetskog prvenstva završiti prva ako Island danas ne pobijedi Nigeriju ili Dalićevi izabranici u posljednjem kolu ne izgube od Islanda. 

Mnogima je, uključujući HRT-ove stručne komentatore Roberta Prosinečkog i Joška Jeličića, bitno da Hrvatska završi na prvom mjestu kako bi u osmini finala vjerojatno izbjegla Francusku, kojoj je remi protiv Danske dovoljan za osvajanje skupine C.
 
Drugi dio javnosti podržava Dalićevu odluku jer smatra da je bolje i riskirati s prvim mjestom, ali u nokaut fazi imati odmorne najbolje igrače. Ima i onih koji smatraju da bi se Argentinci za grubu igru i primitivizam trebali kazniti tako što će Hrvatska protiv Islanda u posljednjem kolu odigrati "pod ručnom" i tako izbaciti Messija i društvo.

Što biste vi napravili na Dalićevom mjestu ako Hrvatska do utakmice s Islandom ne osigura prvo mjesto?

VIDEO: Ovako se diljem Hrvatske slavila pobjeda nad Argentinom Reakcije hrvatskih navijača nakon pobjede Hrvatske Što su hrvatski navijači rekli nakon utakmice: VIDEO: Argentinci u suzama nakon poraza od Hrvatske (edited)

Pročitajte više