Ante Baković ostaje predsjednik HOS-a

GLASOVIMA većine članova Skupštine Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS), sadašnjem predsjedniku HOS-a Anti Bakoviću na današnjoj sjednici Skupštine HOSa u Vinkovcima iskazano je povjerenje da i u narednom razdoblju bude čelni čovjek HOS-a.

Iako dnevnim redom nije bila predviđeno izglasavanje nepovjerenja sadašnjem predsjendiku HOS-a, glasovanje o povjerenju Anti Bakoviću, koji je za predsjednika HOS-a izabran prije šest mjeseci na Skupštini u Crikvenici, inicirao je na početku rada Skupštine Ante Šuško iz Odbojkaškog kluba "Kaštela".

On je Bakoviću zamjerio loše vođenje HOS-a, te da nije zaustavio "eroziju hrvatske odbojke".

Prije nego je Šuškov prijedlog dao na glasovanje, Baković je članovima Skupštine poručio da "današnju skupštinu shvate kao prekretnicu", kako bi se konačno, kako je rekao, prestalo s "razno raznim podmetanjima pojedinaca jednih protiv drugih i pisanja naručenih tekstova".

Od 62 nazočna člana Skupštine za prijedlog Ante Šuška o izglasavanju nepovjerenja Bakoviću glasovalo je 18 članova, nakon čega su Ante Šuško i Ante Azenić iz ŽOK "Tifon Azena" iz Velike Gorice napustili Skupštinu.

Podijeljenost među članovima Skupštine HOS-a koja se održala u hotelu "Slavonija" očitovala se i kod rasprave o izmjenama i dopunama Statuta HOS-a, te amandmana na izmjene i dopune Statuta koji reguliraju broj predstavnika u Skupštini.

Dražen Franulić iz Zagrebačkog odbojkaškog saveza zatražio je da se ta točka skine s dnevnog reda jer, kako je rekao, nije dobro niti na vrijeme pripremljena.

S njim se složio i Zdravko Hranić iz Udruge sudaca HOS-a rekavši kako "ne može razgovarati o nečemu što nije usuglašeno s bazom".

Stjepan Žigmund iz Odbojkaškog kluba Varaždin poručio je kako u situaciji koju obilježava nezadovoljstvo velikog broja odbojkaških klubova ne treba inzistirati na promjenama statuta.

Prijedlog izmjena i dopuna Statuta HOS-a usvojen je, međutim, većinom glasova kao i financijsko izvješće za 2004. godinu, te plan rada HOS-a u 2005. godini.

Pročitajte više