Koronavirus

Ante Budimir pozitivan na koronavirus

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKI nogometni reprezentativac Ante Budimir pozitivan je na koronavirus. Vijest je potvrdio njegov novi klub Osasuna na službenim stranicama.

Igrač je proteklih 10 dana proveo s hrvatskom seniorskom reprezentacijom, ali je prije utakmice s Francuskom bio negativan na testiranju kao i svi ostali nogometaši obiju reprezentacija.

Nije poznato gdje se Budimir uspio zaraziti

Reprezentacija je u ciklusu od tri utakmice u listopadu testirana tri puta. Jednom ususret dvoboju sa Švicarskom u St. Gallenu, a nakon toga u dva navrata u Zagrebu prije susreta sa Švedskom i spomenutog susreta s Francuskom. Svi igrači bili su negativni na koronavirus.

Budimir je prvi hrvatski reprezentativac s pozitivnim testom na koronavirus. Testiran je u četvrtak po dolasku u novi klub Osasunu. Zbog pozitivnog testa danas se nije priključio treninzima Osasune te je poslan u samoizolaciju.

Nije poznato je li do zaraze došlo na njegovu putu prema Španjolskoj ili za vrijeme boravka u reprezentaciji. Iz HNS-a sada čekaju nalaze testiranja ostalih hrvatskih reprezentativaca po dolasku u njihove klubove.

Za novi klub je trebao debitirati u nedjelju

Budimir je u novi klub stigao u netom završenom prijelaznom roku iz Mallorce, a u nedjelju je trebao debitirati na gostovanju kod Eibara.

Podsjetimo, nedavno je u samoizolaciji bio prvi operativac HNS-a Marijan Kustić zbog bliskog kontakta sa zaraženim osobama.

 

Pročitajte više