Ante Ćorić odlazi iz Rome

Foto: Profimedia

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac Ante Ćorić ovog će ljeta postati slobodan igrač. Roma mu neće produljiti ugovor, potvrđuju to portali Roma Forever i Planeta Roma, koji se bave rimskim klubom te Transfermarkt, portal specijaliziran za transfere i tržišnu vrijednost nogometaša.

Ćorić je u Romu stigao 2018. godine iz Dinama za šest milijuna eura. Imao je tad 21 godinu i tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u koju ga je pozvao Ante Čačić. Ćorić je prije transfera su Romu s Dinamom osvojio četiri prvenstva Hrvatske te tri Kupa. No u Romi se nije snašao. Igrao je u pet godina samo triput za talijanski klub.

Mourinho ga otpisao

U dvije utakmice u Serie A skupio je 22 minute, dok je u jednoj u Ligi prvaka dobio 26 minuta. Uslijedile su brojne posudbe pa je neko vrijeme proveo u španjolskoj Almeriji, nizozemskom Venlu, slovenskoj Olimpiji te švicarskom Zürichu.

U posljednjih pet godina zabio je tek jedan pogodak, i to pretprošle sezone za Zürich, s kojim je postao prvak Švicarske. Prošle sezone vratio se u Romu, za koju nije upisao ni minute. Mourinho ga je otpisao te čekao da mu istekne ugovor kako bi ga se mogao riješiti. Nakon 30. lipnja Ćorić će biti slobodan igrač

Pročitajte više