TRANSFERI

Ante Ćorić se vraća u HNL?

Foto: EPA

ANTE ĆORIĆ bi ovog ljeta treba postati slobodan igrač. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Zurichu gdje je zadovoljio struku, ali Švicarci nemaju novac koji je potreban za otkup njegovog ugovora pa se hrvatski nogometaš nakon te posudbe vratio u Romu. Tamo ga ne čeka budućnost usprkos tome što ima još godinu dana ugovora od preko milijun eura godišnje plaće.

Upravo zbog toga pojavila se mogućnost da se jedan od najvećih talenata koje je Dinamo uopće imao, vrati u SuperSport HNL. Ne u Dinamo, već u Rijeku, ali u SuperSport HNL iz kojeg je 2018. preselio u Rim gdje se nikad nije uspio nametnuti. Za Romu je odigrao samo 48 minuta. Najviše je igrao na posudbi u Zurichu gdje je upisao 21 nastup pa u Almeriji (17 utakmica), za Venlo je upisao tri nastupa, a za Olimpiju šest.

Plaća je prepreka, ali nije nesavladiva

Priča se pojavila u kuloarima, ali nije rijetkost da takva priča postane i stvarnost, posebno kada je u pitanju Rijeka koja svoje poslove voli odrađivati u tajnosti, po mogućnosti bez ijednog medijskog napisa do same objave posla. Tako Rijeka navodno pregovara i s Alenom Halilovićem, još jednom bivšim velikim talentom Dinama, a danas nogometašem koji traži projekt kojim bi si spasio karijeru.

Razlika u plaći koju Ćorić ima u Rimu i koju bi mogao dobiti u Rijeci bi bila ogromna, vjerojatno bi nastavkom suradnje sa Zurichom mogao dobiti znatno veći novac, ali nije slučajno da su i mnogi bivši dinamovci prije njega birali Rijeku kada je trebalo spašavati karijeru.

Robert Murić, Andrej Kramarić, Domagoj Pavičić i Ivan Tomečak samo su neki od igrača, koji su, pod raznim okolnostima, birali Rijeku nakon Dinama i u njoj igrali nogomet kakav u Dinamu nikad nisu. Možda će baš Ante Ćorić biti sljedeći igrač na tom popisu.

Pročitajte više