Ante Čulina sudi dvoboj Hajduka i Slavena na Poljudu

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

ODREĐENE su službene osobe za prvenstvene utakmice 22. kola Supersport HNL-a koje se igraju sljedeći vikend (od 9. do 11. veljače). Novi dvoboj Lokomotive i Dinama koji se može smatrati derbijem kola s obzirom na stanje na tablici pripao je Dariu Belu iz Osijeka, a susret između Gorice i Rijeke suditi će Duje Strukan iz Splita.

Susret Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu će suditi Ante Čulina i to je posebno zanimljivo uzimajući u obzir sve što se dogodilo kada je zadnji put bio glavni sudac na susretu ovih suparnika. Bila je to zadnja utakmica prije Svjetskog prvenstva u Katru 2022. godine, a igralo se u Koprivnici. Susret je bio obilježen incidentom kada je pomoćni sudac pogođen stolicom u glavu od pripadnika navijača Hajduka što je izazvalo privremeni prekid utakmice.

U nastavku je Slaven stigao prednost Hajduka i utakmica je završila 2:2, a Čulina je svirao kazneni udarac koji je frapirao trenera Hajduka Mislava Karoglana koji se nije mogao suzdržati od komentara na račun suca. Sve je kasnije poprimilo dodatne razmjere kada je šef sudaca Bruno Marić prozvao Karoglana javno u televizijskoj emisiji, a treneru Hajduka je to bila posljednja utakmica na klupi prije nego ga je zamijenio Ivan Leko.

 

Pročitajte više