Ante Rebić napokon zaigrao i jednim potezom oduševio cijeli stadion

Foto: SK

BEŠIKTAŠ je u 24. kolu turske Super lige u derbiju porazio Trabzonspor i tako ih preskočio na tablici i uzeo treće mjesto. Oba zgoditka zabio je Kilicsoy, a Ante Rebić ušao je u 88. minuti za pobjedničku momčad. Samo par minuta poslije Rebić je sjajnim potezom podsjetio da nije zaboravio igrati i podigao je navijače na noge. Rebić se efektno riješio Batiste Mendyja tako što mu je sjajno provukao loptu kroz noge. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

Inače, Rebić je na odlasku iz turskog kluba. Bešiktaš ga se želi riješiti, no bivši hrvatski reprezentativac odbija sporazumni raskid ugovora.

Rebić je krajem srpnja 2023. godine stigao iz Milana kao slobodan igrač i ima ugovor do ljeta 2025. godine. Dosad je upisao 20 nastupa, jedan pogodak i pet asistencija. Turski mediji pišu da je trener Fernando Santos izgubio strpljenje s Rebićevim stavom na treninzima.

Uprava kluba navodno je predložila Rebiću sporazumni raskid ugovora kako bi on drugi dio sezone mogao provesti u nekom drugom klubu. Rebić je čelnicima Bešiktaša samo kratko odgovorio: "Ne idem!" Rebić u Istanbulu ima godišnju plaću od 2.5 milijuna eura i očito želi da mu Bešiktaš isplati sav novac koji treba do kraja ugovora. 

U karijeri je nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachtom je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018., dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju, Rebić je sakupio 42 nastupa, tri pogotka i srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, nije za nju igrao od 2021. i Europskog prvenstva nakon kojeg je kritizirao izbornika Zlatka Dalića. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.2 milijuna eura.

Pročitajte više