NBA

Anthony postao 13. strijelac svih vremena. Već bi bio među 10 da nije bio tvrdoglav

Foto: Guliver / AP

CARMELO ANTHONY u pobjedi Portland Trail Blazersa na gostovanju kod Washington Wizardsa 131:121  postigao je 21 poen i probio se na 13. mjesto liste najboljih NBA strijelaca svih vremena.

VIDEO: Arena Sport

Prešao je Dominiquea Wilkinsa i sad ima 26.675 koševa u NBA karijeri. Do kraja sezone bi trebao preskočiti i Oscara Robertsona i Hakeema Olajuwona te se probiti na 11. poziciju, a nije mu daleko ni top 10, koji zaključuje Elvin Hayes s 27.313 poena.

Njega će dostići ove sezone ako ne propusti niti jednu utakmicu i neznatno popravi aktualni prosjek od 12.1 koša. Do Hayesa mu nedostaje 638 poena, pa bi u preostale 52 utakmice trebao imati prosjek od 12.3 da ga prestigne.

Anthony je jedan od samo dvojice aktivnih igrača među najboljih 25 strijelaca svih vremena. LeBron James je na trećem mjestu s 34.792 koša i treba još 3596 poena da s vrha skine Kareema Abdul-Jabbara (38.387).

Screenshot: ESPN

Mogao je Anthony već biti među najboljih deset da nije bilo tvrdoglavosti i ega koji mu nisu dopustili da prihvati kako su ga godine načele i da njegov napadački učinak više nije dovoljno dobar da prekrije obrambene nedostatke na najvišoj razini.

Nakon što su ga se Houston Rocketsi odrekli poslije samo 10 utakmica u sezoni 2018./19., godinu dana ga niti jedan od 30 NBA klubova nije želio jer je stekao reputaciju igrača koji se ne želi prilagoditi i prihvatiti manju ulogu. 

Godinu i četiri dana nakon posljednje utakmice za Rocketse šansu su mu dali Blazersi, koji su zbog niza ozljeda trebali bilo kakvu pomoć. Melo od tada pokazuje da može prihvatiti ulogu timskog igrača, a ove sezone konačno je pristao čak i ulaziti s klupe. Već mu je 36 godina i ima najslabije prosjeke karijere, ali i dalje može zabljesnuti kao sinoć. To mu je bila treća utakmica ove sezone u kojoj je dohvatio barem 20 poena.

Pročitajte više