Antić: Srbija će biti prava kad sa sebe skine pritisak

REPREZENTACIJA Srbije nije pokazala dobru formu u pripremnim utakmicama protiv Novog Zelanda i Poljske, a u subotu dočekuje Kamerun.

Uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva srpski navijači nemaju razloga za optimizam, barem ako ćemo suditi po formi koju su njihovi reprezentativci pokazali u prijateljskim susretima s Novim Zelandom i Poljskom. U te dvije utakmice izabranici Radomira Antića nisu uspjeli postići pogodak, a od Novog Zelanda, potpunog autsajdera SP-a, doživjeli su i poraz 1:0. Sljedeći su na redu Kamerunci koji bi trebali biti najbolji ispit i odlična zamjena za momčad Gane, s kojom Srbija dijeli skupinu u JAR-u.

Srbija - najviša reprezentacija u JAR-u

"Najteže su prve utakmice. Kada maknemo sa sebe pritisak i imperativ pobjede, bit ćemo pravi. Pokazat ćemo puno više nego u dosadašnjem dijelu priprema. Posebno ćemo motivirani biti protiv Kameruna, jer igramo na domaćem terenu pred svojom publikom, a ona će nam pomoći da prebrodimo naše slabosti", kazao je izbornik najviše momčadi na SP-u. Prema izračunima, srpski su reprezentativci u prosjeku visoki 185,90 centimetara, zbog čega bi mogli biti najopasnija momčad u zračnim duelima.

Lazović: Dobro je da smo kiksali na pripremama

"Dobro je to što nam se dogodilo na prvim utakmicama. Zbog toga smo se zamislili i shvatili da moramo biti koncentriraniji. Na Svjetskom prvenstvu nećemo imati pravo na pogrešku", kaže napadač Orlova Danko Lazović.


Kamerunci su, zbog načina igre i fizičkih atributa, idealna priprema za prvu utakmicu Srbije na SP-u protiv Gane 13. lipnja. Napadač Ajaxa, koji je ove sezone zabio 22 gola i upisao 9 asistencija, Marko Pantelić, smatra da će im Kamerun pomoći da bolje shvate igru Ganaca.

"To je odlična prilika da upoznamo njihov način igre, koji je dosta drugačiji od našeg. Ipak, nadam se da ćemo zabiti i pobijediti", rekao je Pantelić, a prenosi Sportal.rs.

"Na SP-u nemamo pravo na pogrešku"

"Pripreme u Austriji pokazale su nam što nas čeka u JAR-u. Očekuju nas teški treninzi i tijesne utakmice, a odlučivat će detalji. Momčadi su podjednako jake i ne treba očekivati veliku razliku u rezultatima", poručio je vratar Srbije Vladimir Stojković.

Izbornik Antić i srpski reprezentativci u Afriku kreću u ponedjeljak, a prvu utakmicu igraju protiv Gane 13. lipnja. Onda slijedi Njemačka pet dana kasnije i Australija 23. istog mjeseca.

Pročitajte više