NBA

Antivakser Irving izašao iz izolacije, ali neće još zaigrati za Netse

Foto: AP Photo/Adam Hunger/Guliver

BROOKLYN NETSI objavili su da su tri njihove zvijezde izašle iz sigurnosno-zdravstvenog protokola te će se danas priključiti treninzima. Vraća se Kevin Durant, vraća se LaMarcus Aldridge, a prvi put ove sezone na treningu će biti i Kyrie Irving.

Najpoznatiji NBA antivakser ne smije igrati na domaćim utakmicama jer grad New York svojim necijepljenim stanovnicima brani ulazak na velika okupljanja u zatvorenom, a Netsi su prvotno odlučili da ga neće uopće koristiti ako već ne mogu u punoj mjeri.

No, brojni izostanci igrača zbog ozljeda i pozitivnih covid-testova natjerali su ih da se predomisle pa su mu ipak dopustili povratak u momčad. No, prvi je test pokazao da je Irving pozitivan na koronavirus pa je povratak odgođen. Nakon što je odradio razdoblje izolacije, danas se priključuje treninzima.

Vraća se treninzima, ali ne i utakmicama

Ipak, za razliku od Duranta i Aldridgea, Irving neće biti na raspolaganju treneru Steveu Nashu već na idućoj utakmici. Štoviše, na njegov sezonski debi morat će čekati još tjedan dana.

Netsi u četvrtak kod kuće igraju protiv Philadelphije, a zatim su domaćini LA Clippersima i Memphisu. Prva sljedeća gostujuća utakmica na rasporedu im je tek 5. siječnja kod Indiana Pacersa.

To je datum kada bi se Irving mogao službeno pridružiti suigračima na parketu, ali trener Nash natuknuo je da bi Kyrie na debi mogao čekati i dva tjedna, vjerojatno kako bi u međuvremenu popravljao fizičko stanje nakon duge stanke i uigravao se sa suigračima.

Debi je najrealniji tek 12. siječnja

Nakon Indianapolisa, prvo sljedeće gostovanje Netsi imaju u Chicagu 12. siječnja i to je najizgledniji termin Irvingova povratka.

Do kraja regularnog dijela sezone Netsi imaju odigrati još 25 utakmica u gostima, ali Irving neće moći igrati ni u Madison Square Gardenu protiv Knicksa ni u Torontu protiv Raptorsa.

Iako su prvih 36 utakmica odigrali bez jednog od članova Velike trojke, Netsi su s omjerom 23-9 vodeća momčad Istoka.

Pročitajte više