AP: Bugare očekuje ključna utakmica s Hrvatima

UGLEDNA agencija Associated Press najavila je subotnji kvalifikacijski susret Bugarske i Hrvatske kao odlučujuću utakmicu za Bugare, koji se nalaze pred velikim izazovom – moraju svladati dosad neporaženu Hrvatsku, koja vodi na tablici kvalifikacijske Skupine 8.

Iako je Bugarska u dosadašnjem tijeku kvalifikacija izgubila samo jednu od pet odigranih utakmica, ubilježila je samo dvije pobjede, što ju stavlja čak pet bodova iza zasad neporažene Hrvatske, piše AP, pa dodaje kako bi Bugare poraz od Hrvata doveo na čak osam bodova zaostatka za vodećima u Skupini, što bi efektivno značilo da se mogu pozdraviti s nastupom na SP-u 2006.

"Mi jednostavno moramo pobijediti. Moji igrači morat će igrati maksimalno koncentrirano, oni moraju dokazati da su utakmice u koje smo izgubili prije ove, izgubljene slučajno a ne zbog pomanjkanja kvaliete." - kazao je bugarski izbornik Hristo Stoičkov.

Iako je Stoičkov na istoj press konferenciji kazao kako se kapetan i ponajbolji igrač, Stilian Petrov, ozlijedio, te kako je njegov nastup upitan, lako je moguće da se radi o "pili naopako" usmjerenoj prema hrvatskim reprezentativcima, koje bi takva "vijest" trebala dodatno opustiti prije susreta s Bugarima.

Pročitajte više