Aquilani: Inter je jači od Chelseaja

ALBERTO AQUILANI, 24-godišnji veznjak Rome i talijanske reprezentacije, kaže da su teška iskušenja protiv Intera i Chelseaja prilika da se Roma oporavi od lošeg početka sezone.

Aquilani je igrač na velikoj cijeni u Italiji. Već odavno su ga nazvali ''novim Tottijem'' i nasljednikom Rominog kapetana i u rimskom klubu i u reprezentaciji. Aquilani je u srijedu zabio dva pogotka za "Azzurre" u pobjedi 2-1 protiv Crne Gore u Lecceu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon odlične igre za reprezentaciju, sada ga očekuju dva teška ispita u svom klubu. Roma će u nedjelju odigrati derbi 7. kola Serije A protiv Intera, a tri dana kasnije očekuje ih i susret protiv Chelseaja u 3. kolu Lige prvaka.

"Razmišljam o utakmici s Interom samo na jedan način. Očekuje nas najteži mogući protivnik. Kada bih morao uspoređivati Inter i Chelsea", rekao bih da je Mourinhova momčad puno jača od Scolarijeve.

Kako bi s ovakvom izjavom fino mogao motivirati momčad sa Stamford Bridgea, Aquilani je ipak ponudio i ogradu:"Sada mislim da je Inter jači, ali u ponedjeljak, nakon što odigramo utakmicu protiv Intera, mogao bih i promijeniti mišljenje. Tada ću možda smatrati da je jači Chelsea!"

Nakon svega, teško je spoznati što Aquilani točno misli. U svakom slučaju, njegova momčad je dosad u šest kola osvojila samo 7 bodova, te zaostaje za 6 bodova za vodećim trojcem, Laziom, Udineseom i Interom.

"U tri dana čekaju nas dvije zastrašujuće teške utakmice. No, to je i dobra prilika da se izvučemo iz ove krize", zaključuje vezni igrač Rome.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više