Aragones: Ispunili smo cilj, odlazim!

FERNANDO TORRES (24) jedini strijelac u finalu Eura u kojem je Španjolska svladala Njemačku 1:0 proglašen je igračem finala.

"Ovo je neopisiva radost. Uvjeren sam da je sada u Španjolskoj veliko slavlje. Za mene je ovo ostvarenje sna. Pobjeda na Europskom prvenstvu skoro je svjetska titula. Igrali smo dobar nogomet tijekom cijelog turnira i zasluženo na kraju osvojili natjecanje", presretan je nakon utakmice bio čovjek odluke Fernando Torres.

Aragones: Ispunili smo cilj, odlazim!
   
Izbornik pobjedničkog sastava na Europskom nogometnom prvenstvu, Luis Aragones, odveo je Španjolsku do zlata. Predbacivali su mu svašta, danas mu nitko ne može ništa reći.

"Imamo sjajnu momčad, dobro smo radili, dobro igrali i ispunili svoj cilj. Sretan sam zbog igrača, sebe i cijele Španjolske", rekao je španjolski izbornik u ostavci još jednom ponovivši: "Ne postoji nikakva šansa da ostanem izbornik Furije".

Casillas: Nismo ni svjesni što smo postigli 
 
Kapetan španjolske nogometne reprezentacije, Iker Casillas, nije mogao pronaći prave riječi kojima bi objasnio kako se osjeća nakon osvojenog naslova europskog prvaka.

"Na kraju smo ipak uspjeli. Mislim da nitko od nas još uvijek nije ni svjestan što smo postigli. Trenutačno sam tako sretan da to ne mogu ni opisati. Imam samo dvije riječi za sve naše navijače koji su nas bodrili na natjecanju: "Hvala vam'", izjavio je Casillas.

Senna: Najsretniji trenutak moje karijere   

Jasno je da su svi Španjolci radosni i da su u trenucima slavlja bili vrlo kratki u svojim izjavama. Veselje se prvo išlo podijeliti sa suigračima, tek onda s medijima, koji su dobili tek kratak opis radosti.

Vezni igrač Španjolske, Marcos Senna, pobjedu u finalu Eura opisao je najsretnijim trenutkom sportske karijere:

"Zaslužili smo pobjediti. Ovo je najsretniji trenutak moje karijere i želim ga podijeliti sa svim ljudima".

"Ovo je jedinstveno iskustvo", dodao je Santiago Cazorla i pozvao sve navijače da dođu na doček kada se reprezentacija vrati u Španjolsku.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više