Argentina u drami: Trojica ispadaju iz prve postave prije Hrvatske

Foto: EPA

U ARGENTINI je već nakon prve grupne utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zavladala apatija i razočaranje.

Island je otkrio niz slabosti

Remi protiv Islanda razočarao je naciju sazdanu od četrdesetak milijuna stanovnika, ujedno i samoprozvanih izbornika. Ipak, u posljednjem valu iskazanog nezadovoljstva nesumnjivo je kako ne griješe.

Argentina je protiv Islanda - razočarala. Igrom je podsjetila na blijede partije u okviru južnoameričkih kvalifikacija u kojima je nastup na planetarnoj smotri izborila tek u posljednjem kolu protiv Ekvadora.

Pritisak će sljedećih dana biti sve snažniji 

Izgubi li protiv Hrvatske predstojećeg četvrtka (21. lipnja), Argentina će uvelike kompromitirati plasman u doigravanje u koje se u posljednjih osam izdanja svjetskih prvenstava kvalificirala u sedam navrata. 

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli izvrgnut je kritikama. Svjestan taktičkih pogrešaka i pritisnut pritiskom javnosti, prisiljen je na značajnije rotacije pred vjerojatno odlučujući ogled s Hrvatskom.

S promjenama na Hrvatsku

Na temelju analiza, argentinski mediji tvrde kako će početna postava sljedećeg četvrtka u Nižnji Novgorodu biti lišena Lucasa Biglije te Angela Di Marije i Eduarda Salvija.

Spomenuti trojac nije, najblaže rečeno, ispunio očekivanja. Prema posljednjim informacijama, zamijenit će ga trio Giovani Lo Celso - Gabriel Mercado - Cristian Pavon.

Argentinski mediji objašnjavaju kako bi Argentina promjenama mogla profitirati jer Cristian Pavon te Gabriel Mercado i Giovani Lo Celso svojim profilima jamče ofenzivniju varijantu i kvalitetniji protok lopte, pa i veću sigurnost u defenzivnim zadacima koji će biti nametnuti s obzirom na sustav kojem je priklonjena hrvatska reprezentacija.

O Paulu Dybali i Gonzalu Higuaina, odnosno o mogućnosti da startaju protiv Hrvatske, ne piše se mnogo. Tek kako Jorge Sampaoli nastavlja s kemijanjem.
 

Pročitajte više