KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Argentinski izbornik otkrio hoće li Messi igrati protiv Brazila

Foto: EPA

ARGENTINSKI izbornik Lionel Scaloni otkrio je hoće li najveća zvijezda reprezentacije koju vodi Lionel Messi nastupiti u utakmici protiv Brazila u susretu 13. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Dvoboj južnoameričkih velikana na rasporedu je 16. studenog u San Juanu.

Scaloni je poručio kako se Messi u potpunosti oporavio od ozljede zadnje lože zbog koje je propustio zadnja dva susreta PSG-a i potvrdio da će nastupiti.

"Messi je fizički spreman, trenirao je i sve je bilo u najboljem redu i igrat će sutra", rekao je Scaloni u najavi susreta.

Argentina bez poraza 26 utakmica

Brazil je jedina južnoamerička reprezentacija koja je za sada osigurala SP 2022. godine. U ovom trenutku predvodi južnoameričke kvalifikacije s 34 boda skupljenih iz 11 pobjeda i jednog remija, dok je Argentina druga sa šest bodova manje.

"Bit će to vrlo teška utakmica. Brazil vodi na ljestvici i već je izborio Svjetsko prvenstvo", dodao je Scaloni.

Argentina je neporažena već 26 utakmica u nizu. Posljednji put su izgubili u srpnju 2019. godine i to od Brazila u polufinalu Copa Americe (0:2). Četiri najbolje momčadi u južnoameričkim kvalifikacijama izborit će plasman na SP, a petoplasirana ide u međuregionalno doigravanje. Trenutačno mjesta koja vode u Katar drže i Ekvador (20) i Čile (16), a Kolumbija (16) drži mjesto koje vodi u play-off.

Pročitajte više