Argentinski mediji tvrde: Maradona je novi izbornik

TELEVIZIJSKA postaja Todo Noticias i online izdanje najčitanijega argentinskog dnevnika (www.clarin.com) objavili su da će Diego Maradona preuzeti nogometnu reprezentaciju.

Odluka Argentinskoga nogometnog saveza (AFA) još se čeka, no dva najrespektabilnija medija u Buenos Airesu izašla su s informacijom da će 48-godišnji legendarni napadač dobiti priliku voditi argentinsku nacionalnu svetinju – najbolji državni nogometni sastav.

Informacija se probila u javnost nakon Maradonina sastanka s predsjednikom AFA-e Julijom Grondonom u glavnome gradu.

Bivši izbornik Alfio Basile podnio je nakon niza očajnih predstava u kvalifikacijama za SP 2010. godine ostavku 16. listopada, a AFA je u ponedjeljak imenovala Sergija Batistu, osvajača zlatne olmipijske medalje iz Pekinga i negdašnjeg Maradonina suigrača, privremenim izbornikom, koji bi 19. studenog trebao voditi sastav protiv Škotske u Glasgowu.

Maradona je dosad u dva navrata vrlo kratko radio trenerski posao.

Na svjetlo dana izašla je i vijest da bi u njegovu stručnom stožeru trebao sjediti Carlos Billardo, izbornik sa Svjetskih prvenstava u Meksiku (1986.) i Italiji (1990.). U Meksiku su Maradona i Billardo slavili naslov svjetskih prvaka, a u Italiji došli do finala.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više