Arijan Ademi se vratio u Dinamo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ARIJAN ADEMI se vratio u Dinamo, potvrđeno je Indexu. Dinamo je tako završio višednevne pregovore s Beijing Guoanom koji je stalno mijenjali uvjete, ali je na kraju u zadnji trenutak pristao pustiti 32-godišnjeg Makedonca. Ademi je potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom u kojem je proveo 12 godina prije nego što je otišao u Kinu.

Ademi se jako želio vratiti u Maksimir i na reprezentativno okupljanje Makedonije došao je sa željom da se iz reprezentacije vrati u Zagreb. S Dinamom se odmah sve dogovorio, želio ga je i trener Sergej Jakirović i jedino je preostalo dogovoriti se s Kinezima, što se pokazalo ogromnim problemom.

Dinamo je pristajao na sve opcije Kineza koji bi onda počeli mijenjati uvjete. Prva varijanta bila je posudba, na što je Dinamo pristao, da bi Kinezi onda promijenili uvjete. Potom je Dinamo pristao i na posudbu s opcijom otkupa, ali je Beijing onda promijenio iznos odštete. I tako u nedogled.

Neće igrati u Europi

Sve je bilo dogovoreno u srijedu navečer, da bi onda Kinezi prekinuli komunikaciju i prestali odgovarati na Dinamove pozive. Zbog vremenske razlike od šest sati i činjenice da u Hrvatskoj večeras završava prijelazni rok, bilo je sve izvjesnije da se posao neće realizirati, ali su onda Kinezi konačno pustili Ademija iako financijski detalji još nisu skroz poznati.

Tako bi se Ademi trebao vratiti iz reprezentacije ravno u Zagreb i pridružiti se Dinamovoj momčadi. Čovjek koji je za hrvatskog prvaka odigrao 357 utakmica, priliku za 358. imat će sljedeće subote kad na Maksimiru gostuje Slaven.

Ademi neće konkurirati za utakmice u skupini Konferencijske lige jer je rok za registraciju igrača istekao u ponedjeljak. Nosit će svoj broj 5, koji je Dinamo umirovio do kraja njegove karijere kad je otišao, ali će ga sad vratiti.

Pročitajte više