Armenski blizanci u Timisoari samouvjereni: Slavit ćemo protiv ratobornih Dinamovaca

ANDERLECHT je na startu Europske lige pobjedom na Maksimiru izazvao pravi potres u svlačionici Dinama. Bilo je to prije 12 dana, a Modre već u četvrtak očekuje novi europski izazov.

U drugom kolu Europske lige Dinamovce očekuje neugodno gostovanje u Temišvaru, a unatoč izjavama kapetana rumunjske momčadi Dana Alexe koji je Dinamo proglasio najboljom momčadi skupine i tako prebacio breme favorita na Jurčićevu momčad, ne treba sumnjati kako će hrvatskom prvaku biti izuzetno teško u gradiću nedaleko granice Srbije i Rumunjske.

U prilog ovoj tezi svjedoče i izjave braće Karamjan, Armana i Artjoma, armenskih reprezentativaca i blizanaca koji drže lijevu stranu Timisoare. Lijevi bočni Artjom gaji respekt prema Dinamu, ali uvjeren je u povoljan rezultat:

"Na području bivše Jugoslavije postoje mnoge dobre momčadi i mnoštvo talentiranih nogometaša. Većina ekipa je jako borbena i ne predaju se do zadnje pobjede, ratoborni su što je i karakteristično za njihove nacije općenito. Svjesni smo da nemamo često priliku igrati u Europskoj ligi i nadam se da ćemo uz pomoć Boga i malo sreće stići do prve pobjede u ovom natjecanju."

Njegov brat Arman ima dodatni motiv za utakmicu s Hrvatima nakon što je propustio utakmicu u Amsterdamu: "Bilo je jako teško jer sam gledao na TV-ekranu. Sada se nadam da ću biti u polju i dati sve za momčad. Ako budemo koncentrirani kao protiv Ajaxa ne bi smjeli imati problema."

Armenci u redovima Timisoare odbijaju pomišljati o drugoj opciji osim pobjede: "Mi moramo ovu utakmicu dobiti. Ako želimo ići dalje u Europi igra nam jedino i isključivo pobjeda. Igramo kod kuće, imamo prednost i moramo učiniti sve da dođemo do tri boda."

Od ostalih novosti vezanih za utakmicu treba istaknuti da udarni napadač Winston Parks nije sudjelovao na posljednjem treningu trenera Sabaua i da će najvjerojatnije propustiti ogled s Dinamom kojeg bi, pak, trebao dočekati pun stadion makar je dosad predano samo 5 tisuća ulaznica.

Pročitajte više