Aršavin: Barca je klub iz snova

IGRE na Europskom nogometnom prvenstvu ruskog reprezentativca Andreja Aršavina vinule su u orbitu i dale mu mogućnost da izabere gdje će nastaviti karijeru. Njegov san je Barcelona.

"Cijeli život navijam za Barcelonu, ona je klub iz mojih snova, no nikada nisam mislio da će mi se ukazati prilika da ondje i zaigram. No, pričekajmo i vidjet ćemo kako će se situacija rasplesti. U ovom trenutku ništa ne mogu sa sigurnošću tvrditi. Trenutno razmišljam samo o tome kako dobro odigrati s reprezentacijom u polufinalu protiv Španjolske", rekao je 27-godišnji nogometaš Zenita.

"Iskreno, iznenadili su me naši rezultati. Ne možemo reći da smo u prijateljskim utakmicama igrali dobar nogomet, no u životu se stvari brzo mijenjaju. Nakon što smo slavili u četvrtfinalu protiv Nizozemske, možda i najjače momčadi na turniru, puni smo samopouzdanja. Protiv Španjolske ćemo igrati "svoj" nogomet, napadački, no to neće ovisiti samo o nama. Vidjet ćemo kako će se suparnik postaviti", tvrdi Aršavin, koji zasluge za uspjeh Rusa na Euru pripisuje izborniku Guusu Hiddinku.

Oko Aršavina se stvorio krug bogatih klubova koji bi ga željeli “udomiti”. Spominju se Arsenal, Everton, Newcastle, Manchester City, Milan...

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više