Arsenal bez Eduarda nikako do pobjede

U POSLJEDNJEM nedjeljnom dvoboju 29. kola Premier lige Wigan je na svom stadionu otkinuo dva boda vodećem Arsenalu sačuvavši mrežu do kraja utakmice.

Otkad nema Eduarda, Arsenal ne zna za pobjedu u Premiershipu. Spojili su Wengerovi igrači tri remija (Birmingham 2:2, Aston Villa 1:1 i sada Wigan), i očito im manjka ubojitosti u 16-ercu.

Iznimka je bila samo uzvratna utakmica osmine finale Lige prvaka protiv Milana na San Siru.

Protiv Wigana je londonski sastav imao nekoliko solidnih prilika. Najveću je u pretposljednjoj minuti dvoboja propustio Cesc Fabregas upropastivši lijepo proigravanje Adebayora po lijevoj strani. Španjolac je napucao domaćeg vratara Chrisa Kirklanda koji mu je istrčao u udarac.

Arsenal sada ima utakmicu i dva boda više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. 

Wenger: I dalje vjerujem u naslov
 
Arsene Wenger, izjavio je nakon trećeg uzastopnog remija svoje momčadi u Premiershipu kako i dalje vjeruje u naslov.

"Uvijek je antiklimaks doći s jednog San Sira u Wigan. Nakon igranja protiv jedne od najboljih svjetskih klubova došli smo na utakmicu protiv momčadi koja se bori za opstanak i to je uvijek teško", izjavio je Wenger nakon utakmice.

"Ušli smo u seriju utakmica gdje jednostavno ne uzimamo dovoljno bodova. Dovoljno smo usredotočeni i ostat ćemo mirni jer i dalje imamo jako dobru priliku osvojiti naslov u Premiershipu".

Arsenal je na utakmici protiv Wigana imao dvije "mrtve prilike”, ali obje je zaustavio vratar Chris Kirkland u situacijama jedan na jedan. Topnici su bili bolja momčad na terenu, ali nisu ipak uspjeli doći do pobjede.

"Izgubili smo dva boda, ali zadovoljan sam pristupom svojih igrača. Borili smo se, dali sve od sebe, a sramotno loš travnjak učinio je ostalo. Igranje po tako lošem travnjaku izraz je nepoštovanja prema navijačima koji su platili svoje ulaznice".

 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više