Arsenal čestitao rođendan Aršavinu i razbjesnio Ukrajince. Objava je obrisana

Foto: EPA

ARSENAL je danas izazvao burne reakcije Ukrajinaca na društvenim mrežama jer je svom bivšem nogometašu Andreju Aršavinu čestitao rođendan. Ruski nogometaš je ostavio dubok trag u Arsenalu, ali londonski klub se očito nije nadao da će objava izazvati takvu lavinu negativnih komentara.

"Želimo ti ugodan dan, Andrej", pisalo je u obrisanoj objavi na stranicama Arsenala, a uz čestitku je priložen video utakmice u kojoj je Aršavin postigao sva četiri pogotka u remiju na Anfieldu protiv Liverpoola (4:4). Tisuće Ukrajinaca obrušile su se na društvene mreže engleskog velikana pa administratori nisu imali izbora nego obrisati objavu. Nisu se pobunili samo fanovi iz Ukrajine već i niz ukrajinskih klubova. Najkritičniji prema ovoj objavi bili su Zorja Luhanjsk i Karpati Lavov.

"Ruska vojska 28. svibnja napala je regiju Žitomir, rodnu regiju Oleksandra Zinčenka. Arsenal 29. svibnja pozdravlja Rusa Andreja Aršavina. Kako se Zinčenko i svi Ukrajinci mogu osjećati zbog toga", objavili su na službenoj stranici Karpatija.

Pročitajte više