Arsenal "iščupao" bod na Emiratesu, ManU uvjerljiv

LIDER engleskog prvenstva je u 28. kolu na svom travnjaku u posljednjim sekundama osvojio bod protiv Aston Ville i zadržao minimalnu prednost ispred Manchester Uniteda, koji je slavio kod Fulhama.

U uzbudljivom dvoboju Arsenala i Aston Ville gosti su poveli u 28. minuti autogolom Senderosa. Švicarac je nespretno odbio ubačaj Agbonlahora i prevario vratara Almuniju.

"Topnici" su u prvoj utakmici bez Eduardove pomoći ipak uspjeli slomiti goste, koji su se odlično branili. U doslovce posljednjim sekundama, Adebayor je glavom spustio jedan ubačaj ispred Bendtnera, koji je s nekoliko metara svladao Daviesa.

Manchester United je u gostima bio uvjerljiv protiv Fulhama s 3-0 i tako upisao sedmu pobjedu zaredom nad klubom iz Londona. Strijelci su bili Hargreaves, Park i Davies, koji je postigao autogol. Ferguson je drugi put u sezoni počeo dvoboj bez Ronalda, koji je u igru ušao u 69. minuti. Na klupi se uoči dvoboja Lige prvaka protiv Lyona u utorak odmarao i Rooney.

Chelsea je kod West Hama riješio pitanje pobjednika u samo pet minuta – od 17. do 22. minute za 3-0 zabili su Lampard iz kaznenog udarca, Joe Cole i Ballack, a na konačnih 4-0 povisio je Ashley Cole. Gosti su veći dio utakmice igrali s igračem manje. U 35. minuti “pocrvenio” je Lampard zbog guranja Boa Mortea.

Newcastle još uvijek čeka na prvu pobjedu u prvenstvu nakon 15. prosinca prošle godine. Protiv Blackburna su propustili nekoliko dobrih prilika, nakon čega je uslijedila kazna – nastavak niza od 11 utakmica bez pobjede "priuštio” im je Derbyshire u posljednjim trenucima dvoboja.

U pobjedi Birminghama nad Tottenhamom Finac Forssell je postigao "hat-trick".

Rezultati, 28. kolo:

Arsenal – Aston Villa 1-1 (Bendtner 90 / Senderos 27-ag)

Fulham – Manchester United 0-3 (Hargreaves 15, Park 44, Davies 72-ag)

West Ham – Chelsea (Lampard 17-11m, J.Cole 20, Ballack 22, A.Cole 64)

Birmingham – Tottenham 4-1 (Forssell 7, 59, 81, Larsson 55 / Jenas 90)

Middlesbrough – Reading 0-1 (Harper 90)

Derby County – Sunderland 0-0

Newcastle – Blackburn 0-1 (Derbyshire 90)

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više