Arsenal maksimalan na Emiratesu, Lacazette junak važne pobjede

Foto: Getty Images / Guliver Image

TREĆU pobjedu, i to sve kod kuće, ostvario je Arsenal ove sezone u Premier ligi. Topnici su u posljednjem susretu šestog kola svladali WBA s 1:0 i time stigli do sedmog mjesta na ljestvici. Važnu pobjednu Arsene Wengeru donio je sjajni Alexandre Lacazette, koji je zabio oba gola u 20. i 67. minuti utakmice.

Francuski napadač donio je vodstvo domaćoj momčadi sredinom prvog poluvremena. Alexis Sanchez odlično je izveo slobodni udarac s ruba šesnaesterca, vratar gostiju Ben Foster obranio, ali je loptu odbio točno do Lacazettea koji je glavom poslao loptu u mrežu. 

Lovio je Arsenal drugi gol i želio završiti susret, a točki na i bivši igrač Lyona stavio je 23 minute prije kraja. Allan Nyom srušio je Aarona Ramseya u šesnaestercu s lijeve strane, sudac Robert Madley pokazao na penal, a Lacazette pogodio donji desni kut. Foster se bacio na pravu stranu, ali ipak nije uspio zaustaviti njegov udarac za konačnih 2:0. 

On je do sada zabio četiri gola u osam utakmica za londonsku momčad, te zabio 100. penal Arsenala u Premier ligi. 

WBA je i četvrtu utakmicu zaredom ostao bez pobjede (po dva poraza i remija), a na Emiratesu nije slavio ni sedmu sezonu u nizu, dok je Arsenal stigao na šest bodova od Cityja i Uniteda, koji drže prvo mjesto. 

 

Pročitajte više