premiership

Arsenal smijenio Emeryja i objavio ime privremenog trenera

Foto: EPA

UNAI EMERY više nije trener Arsenala, objavio je to londonski klub na svojim službenim stranicama.

Vlasnik kluba Josh Kroenke zahvalio mu se na suradnji te istaknuo da je odluka donesena zbog loših rezultata i igara koje nisu bile na razini Arsenala.

"Najiskrenije hvala upućujemo Unaiju i njegovim kolegama koji su bili neumoljivi u naporima da se klub vrati u konkurenciju na razinu koju svi očekujemo i želimo. Njemu i njegom timu želimo u budućnosti puno uspjeha. Odluka je donesena zbog toga što rezultati i igre nisu bili na potrebnoj razini", piše na stranicama kluba.

Freddie Ljungberg, bivša legenda Arsenala i dosadašnji Emeryjev pomoćnik, preuzet će ekipu u narednom periodu dok klub ne pronađe novog trenera. 

Kao Wengerov zamjenik unazadio je klub

Podsjetimo, Španjolac je došao u Arsenal u svibnju 2018. nakon što je napustio klupu PSG-a s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka. Na klupi Arsenala zamijenio je Arsenea Wengera koji je klub vodio 22 godine, ali nikada nije napravio značajan pomak već je unazadio Arsenal.

Očekivanja su bila velika, Emery ih nije ispunio, a Arsenal je ubilježio najgori start u sezonu od 1992. godine. Zbog loših rezultata počeo je gubiti šansu za četvrtim mjestom i plasmanom u Ligu prvaka, pa je klub odlučio povući ovaj potez ne bi li spasio sezonu.

Emeryju je presudio poraz od Eintrachta iz Frankfurta u petom kolu Europa lige u kojem su Nijemci slavili s 2:1 na Emiratesu. 

Bio u finalu Europa lige, potrošio na pojačanja 100 milijuna eura

Arsenal je stigao do finala Europske Lige pod Emeryjevim vodstvom prošle sezone, ali je u finalu sa 4:1 bolji bio njegov londonski rival Chelsea.

Klub je potrošio preko 100 milijuna funti u ljetnom prijelaznom roku, ali je loše počeo novu sezonu, upisavši pobjedu u samo četiri od 13 utakmica i trenutačno zauzima osmo mjesto na ljestvici.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više