Lige petice

ARSENAL - TOTTENHAM 2:1 Loše vijesti za Tottenham prije Dinama. Poraz i ozljeda Sona

Foto: Julian Finney/EPA

ARSENAL je u 28. kolu Premier lige pobijedio Tottenham 2:1 u derbiju sjevernog Londona golovima Martina Odegaarda i Alexandrea Lacazettea. Za momčad Josea Mourinha zabio je Erik Lamela.

Prvi interesantan događaj na utakmici odvio se u 19. minuti, kada je Heung-Min Son zbog ozljede mišića bio prisiljen izaći iz igre. Za pretpostaviti je da neće biti spreman za četvrtak i uzvratni susret protiv Dinama.

Zamijenio ga je Erik Lamela, i to kako - u 33. minuti zabio je fantastičan gol rabonom i doveo Tottenham u vodstvo. Ipak, ono nije dugo trajalo jer je već u 44. minuti Odegaard na asistenciju Kierana Tierneyja zabio svoj prvi gol u Premier ligi. Mladi Norvežanin je također zabio i u četvrtak u Europa ligi na gostovanju kod Olympiakosa.

Do potpunog preokreta Arsenal dolazi u 64. minuti, kada je Alexandre Lacazette realizirao jedanaesterac koji je sam izborio. Šanse za povratak Tottenhama smanjio je raniji strijelac Lamela svojim drugim žutim kartonom i isključenjem u 76. minuti, iako je Kane u 89. minuti pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

Momčad Mikela Artete pobjedom je dodatno zagužvala gornju polovinu tablice pa im šesto mjesto bježi samo pet bodova, iako su deseti. Tottenham zasad ostaje sedmi s četiri boda više od Arsenala.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više