Arsenal zbog Henryja objavio rat Barceloni

SVE ČEŠĆE izjave vodstva španjolskog nogometnog prvaka Barcelone da žele angažirati napadača francuske reprezentacije i Arsenala, Thierry Henrya razljutili su menadžera londonske momčadi, Arsene Wengera.

"Španjolci se ponašaju nekorektno i nepristojno. Ne pokazuju nikakav respekt prema našem klubu. Henry ima ugovor s Arsenalom još 18 mjeseci i ukoliko ga žele angažirati prvo se moraju nama javiti. Inače ćemo ih prijaviti FIFA-i," poručio je Wenger.

Vodstvo Arsenala najviše je uzrujao predsjednik Barcelone, Joan Laporta koji je već nekoliko puta za engleske novine izjavio da želi složiti čarobni trio - Ronaldinho, Henry, Etoo.

"Zabrinut sam zbog takvog ponašanja Španjolaca. Čini se da na sve načine pokušavaju doći do Henrya. On je još uvijek naš igrač i nema govora o njegovoj prodaji," dodao je Wenger.

Međutim, očito je da Henry nije hladan na pozive s Nou Campa. Već je dva puta odbio pregovore oko novog ugovora s Arsenalom i sve je ostavio za kraj sezone. Francuz je u Arsenal došao iz Juventusa u kolovozu 1999. godine i nedavno je postao najefikasniji igrač u povijesti "Topnika".

Pročitajte više