NASTAVAK PATNJE Arsenalov as trebao se vratiti za Božić, ali mora na devetu operaciju skoro amputirane noge

Screenshot: Marca

SANTI CAZORLA, veznjak Arsenala i reprezentacije Španjolske, 33. rođendan za dva tjedna trebao je proslaviti konačnim povratkom na teren, nakon kalvarije koja traje još od listopada prošle godine. 

"Prvi rezultati su izrazito pozitivni, ali morat ćemo paziti s njegovim povratkom jer nije igrao nogomet godinu dana. Trebat će mu nekoliko utakmica s rezervnom momčadi, tako da se nadam da će oko Božića biti u prvoj momčadi", rekao je prije mjesec dana Arsene Wenger.
Nažalost, umjesto treniranja i igranja utakmica, opet će na operaciju Ahilove tetive, čak devetu otkako se ozlijedio na utakmici s Ludogorecom u Ligi prvaka.
 
"Zbog bola tetive, koji osjećam već nekoliko dana, opet moram na operaciju. Moram odgoditi najavljeni povratak na teren, održati entuzijazam i motivaciju kako bih se vratio i uživao u nogometu, mojoj najvećoj strasti."
A u povratku toj strasti priječi ga desna noga koja izgleda kao na naslovnici Marce iznad ovog teksta. Najčitaniji španjolski sportski dnevnik priču o "Cazorlinoj kalvariji" napisao je početkom mjeseca, uz priloženu šokantnu naslovnicu.
 
Time je dokazano u kakvu patnju se za Cazorlu pretvorilo ono što se činilo rutinskom ozljedom i operacijom. Tetovirani dio oko gležnja nije s kože na tom dijelu tijela, nego je Cazorli tamo presađen s ramena.
 
Upravo tijekom kirurškog zahvata dobio je infekciju koja je prerasla u gangrenu, nakon čega su liječnici ozbiljno razmatrali da mu amputiraju nogu jer je rana postala opasna po život.
 
Cazorla je do sada bio na osam operacija i liječnici su mu rekli da će moći "biti sretan ako ikada bude mogao hodati sa sinom po dvorištu". 

Tijekom niza operacija ostao je bez osam centimetara tetive, ali se čudesno uspio izvući i nakon velike patnje i napornog rada čekao povratak koji se trebao dogoditi sljedećeg mjeseca.
 
Sada je pitanje kada se na teren vraća igrač koji je u Arsenal došao iz Malage 2012. i od tada sve do teške ozljede bio ključni igrač Topnika, s kojima je osvojio dva FA Kupa i za koje je odigrao 180 utakmica, postigao 28 i namjestio 49 golova.

Pročitajte više