Arsenalova zvijezda u seks skandalu

ZVIJEZDA Arsenala Tomas Rosicky i petero njegovih suigrača iz češke reprezentacije kažnjeni su od Češkog nogometnog saveza novčanom kaznom u iznosu od 40 000 eura jer su proveli divlju noć u hotelu sa šest prostitutki.

Još u ponedjeljak je otkriveno da su češki nogometaši kažnjeni zbog tulumarenja nakon poraza od Njemačke u kvalifikacijama za Euro 2008, ali prava je istina o cijelom incidentu isplivala tek danas.

Cijelu priču je otkrila češka novinarka koja je nogometaše posjetila u hotelu pod izlikom da želi njihov autogram. Dok je novinarka na vratima sobe razgovarala s Janom Polakom, ostali su nogometaši unutra pili i zabavljali se s prostitutkama.

Proslavi su, uz Rosickog i Polaka, prisustvovali Martin Jiranek, Marek Cech i Tomas Ujfalusi, koji je navodno slavio rođendan. Skandal je tim veći što su Cech, Polak i Ujfalusi oženjeni.

Nakon što se pročula vijest o nedoličnoj proslavi, Rosicky se ispričao na konferenciji za novinare. "Kažnjeni smo s razlogom i mogu reći da nam je jako žao", rekao je Rosicky, a jedini komentar na prisustvo prostitutki bio je da je njegova "savjest čista". Češki su novinari uspjeli doći i do njegove djevojke Radke Kocurove. "Pročitala sam vijest u novinama, ali nemam komentara", rekla je Kocurova.

Izbornik reprezentacije Karel Bruckner izjavio je kako je ovo najgori disciplinski prekršaj kojem je svjedočio u svojoj karijeri, te da je nakon njega čak razmišljao o podnošenju ostavke.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više