LIGE PETICE

Arteta: Bio sam šokiran kad sam tek stigao u Arsenal

Foto: EPA-EFE

MIKEL ARTETA priznao je kako je bio šokiran stanjem u kojem se nalazio Arsenal kada ga je preuzeo u prosincu prošle godine nakon otkaza Unaiju Emeryju.

Emery je preuzeo Arsenal nakon što je Arsene Wenger bio menadžer više od 21 godine, ali je dobio otkaz poslije 18 mjeseci i serije od sedam utakmica bez pobjede.

Od tada je Arteta napravio veliki pomak u igri i rezultatima Arsenala, no kaže kako nije bilo lagano.

"Morali smo ponovno izgraditi vezu"

"Ne možeš izgraditi nešto novo brzo, pogotovo nakon što je bilo pošteno srušeno, vidjela se ogromna nepovezanost između navijača i naše momčadi. Kada sam bio na našem stadionu prije 10 mjeseci, bio sam šokiran stanjem u kojem smo se nalazili. Morali smo ponovno izgraditi tu vezu. Da bi to napravio, moraš krenuti s temeljima, a nakon toga krećeš u proces. Cijelo vrijeme moraš biti oprezan jer ne želiš srušiti to što gradiš", rekao je Arteta u razgovoru za službenu stranicu Arsenala.

Arsenal je krenuo slabije u ovu sezonu nego što je završio prošlu pod Artetom (11. mjesto Premiershipa nakon osam utakmica), no u klubu vlada optimizam.

Arteta je prije posla u Arsenalu bio pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju. Nikad prije Arsenala nije samostalno vodio neku seniorsku momčad kao trener.

 

Pročitajte više