Arteta: Dvadeset godina sam u ovoj zemlji, a sad osjećam sram

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Arsenala pretrpjeli su prvi ligaški poraz u ovoj sezoni nakon što su na gostovanju kod Newcastlea u posljednjoj subotnjoj utakmici 11. kola engleske Premier lige svladani 0:1. U susretu s malim brojem prilika na obje strane pogodak odluke postigao je Anthony Gordon u 64. minuti. Arsenalov trener Mikel Arteta obrušio se na suce nakon susreta.

"Kako je, kvragu, ono bio regularan gol? Sram me je i sramota je da se takav pogodak priznao. Iz više razloga", izjavio je Arteta nakon utakmice o trenutku odluke koji je VAR provjeravao zbog tri razloga. Sporno je bilo je li lopta izašla iz terena prije ubacivanja, je li Joelinton napravio prekršaj na Gabrielu i je li strijelac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Arteta kritizirao suce

VIDEO: Arena Sport

"Teško je natjecati se na ovoj razini, ovakav sudački kriterij niti izbliza ne dokazuje da je ovo najbolja liga na svijetu. Gadi mi se biti dio toga. Prevelik je ulog. Igrači su odigrali dobro i nije smjelo ovako završiti, nismo zaslužili poraz. Ovo je sramota. Gubim svoje vrijeme, mi gubimo vrijeme. Ne želim da o mojoj sudbini odlučuju drugi", nastavio je u žestokoj kritici nakon utakmice.

"Dvadeset godina sam u ovoj zemlji, a sad osjećam sram. Pokušavamo napraviti nevjerojatne stvari i svakog tjedna biti na najvišim razinama. Ovo jednostavno nije bio gol. Da bi gol bio valjan, moraju mu prethoditi stvari koje su u nogometu dozvoljene. Ovdje, u Kini, Japanu, Italiji, Portugalu i Španjolskoj. O tome se radi", dodao je.

Pročitajte više