As: Barca igrača kojeg je dovela ljetos pušta već na zimu u Kinu za 65 mil. eura

Foto: EPA-EFE

MLADI Brazilac Malcom već je ovog ljeta bio sve dogovorio s Romom i trebao se samo pojaviti na liječničkom pregledu i potpisati ugovor.

Roma je na društvenim mrežama objavila da je dogovorila transfer, poslala je čarter u Bordeaux, ali se Brazilac nije ukrcao. U posljednji trenutak u posao se umiješala Barcelona koja je Francuzima ponudila nešto više novca i Malcom je umjesto na Olimpicu završio na Nou Campu.

Koliko je to bila pogrešna odluka vidi se već nakon jedne polusezone. Iako je riječ o velikom talentu, 21-godišnji Malcom se što zbog ozljeda što zbog lošijih igara nije uspio nametnuti u Barceloni, što i nije toliko čudno budući da na njegovim pozicijama igraju Messi, Suárez, Dembélé i Coutinho, a i Munir je jako dobro iskoristio ono malo minuta što je dobio. Malcom je upisao devet nastupa (296 minuta) i dva gola.

Brazilac je trebao biti dugoročno rješenje i budućnost Barcelone, ali, kako piše As, već ove zime bi mogao promijeniti klub. Za Malcoma su jako zainteresirani kineski klubovi, a jedan neimenovani navodno je ponudio Barceloni 65 milijuna eura. Malcom i njegov menadžer rekli su da takve priče ne žele komentirati, no ni oni ni Barcelona nisu odlučno demantirali da je Brazilac na prodaju.

Kako piše As, navodno je Guangzhou Evergrande zagrizao za Malcoma, a taj klub je u dobrim odnosima s Barcelonom. Guangzhou je u ljeto 2017. godine Barceloni prodao Paulinha za 40 milijuna eura. Iako je odigrao sjajnu sezonu, Barca ga je ovog ljeta poslala na posudbu u kineski klub koji je već dogovorio otkup njegova ugovora sljedećeg ljeta za 50 milijuna eura.

Pročitajte više