LA LIGA

As: Barcelona će morati zalediti Coutinha ako ga ne uspije prodati

Foto: Vitalii Vitleo/Guliver

JEDAN od najskupljih nogometaša u povijesti mogao bi propustiti cijelu ili gotovo cijelu predstojeću sezonu ako Barcelona ne pronađe način da ga se riješi.

Philippe Coutinho stigao je 2018. iz Liverpoola za čak 135 milijuna eura, ali u transfer su uključeni bonusi zbog kojih bi mogao još narasti.

Odigrao je 90 utakmica za Barcelonu

Tako je As izračunao da će, u slučaju da Coutinho odigra još 10 utakmica, Barcelona morati Liverpoolu platiti još 20 milijuna.

Coutinho je u prvu sezonu i pol odigrao 76 utakmica za Barcelonu u svim natjecanjima, ali drugu je proveo na posudbi u Bayernu, a u trećoj je nastupio samo 14 puta prije nego što je teško ozlijedio koljeno. Ukupno je na 90 nastupa za katalonski klub, a nakon 100 se aktivira klauzula o bonusu.

Barcelona je ionako u procesu rezanja troškova zbog milijarde eura nagomilanih dugova i zadnje što joj treba je isplata još 20 milijuna za igrača na kojeg ne računa. Zato je vrlo vjerojatno da će ga, ne pronađe li mu novi klub, zalediti u novoj sezoni, odnosno koristiti ga na maksimalno devet utakmica.

Nitko ne želi preuzeti Coutinhovu plaću

Katalonci ga pokušavaju prodati ili posuditi, ali u oba slučaja problem je isti - ne može pronaći klub koji bi preuzeo golemu Brazilčevu plaću od 20 milijuna eura godišnje.

As piše da bi u slučaju raskida ugovora Barcelona morala platiti Coutinho penale od čak 50 milijuna, što bi je koštalo više nego da ga istrpi u klubu do isteka ugovora na ljeto 2023. godine.

Coutinhova vrijednost prema Transfermarktu trenutačno je samo 30 milijuna eura, preko 100 manje od cifre koju je Barcelona za njega platila Liverpoolu. Ne može se nadati visokoj odšteti, ali čak bi i 30 milijuna bilo puno za klub koji uz to mora preuzeti i Coutinhova primanja.

Pročitajte više